in

60 éves a Fővárosi Önkormányzat Gödöllői Idősek Otthona

A Gödöllői Királyi Kastély Barokk Színházában tartották meg a Fővárosi Önkormányzat Gödöllői Idősek Otthona fennállásának jubileumi ünnepségét. Az intézményt 1958-ban alapította a Fővárosi Tanács VB., s működését a Grassalkovich Antal által építettet barokk kastélyban kezdte meg, ahonnan 1988-ban költözött át jelenlegi helyére, a Dózsa György útra, a korábbi Volán irodaházba.
Az ünnepségen Kovácsné Blaskó Mariann intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Budapest Főváros Önkormányzata részéről Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes mondott megnyitó beszédet. Ebben méltatta az intézményben folyó munkát és köszönetét fejezte ki az ott dolgozóknak az általuk végzett szolgálatért.
Ezt követően dr.Gémesi György, Gödöllő polgármestere saját emlékeit elevenítette fel köszöntőjében. Mint elmondta, iskolásként sokszor megfordult az akkor még a kastélyban működő intézményben, ahol verset mondott az ott lakóknak, később pedig, ügyeletes orvosként nem egy alkalommal hívták, ha valaki rosszul lett az otthonban élők közül. Megemlékezett a kiköltözés időszakáról, majd megköszönte az intézmény dolgozóinak elkötelezett munkáját, a Fővárosi Önkormányzatnak pedig azt, hogy szívén viseli a Gödöllőn működő intézményt, és azt a hozzáállást, aminek eredményeként a színvonalas fejlesztések megvalósulhattak. Kijelentette: Gödöllő Önkormányzata is mindent megtesz, hogy segítse az ott folyó munkát.
A köszöntők sorát Dr. Ujváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély ügyvezető igazgatója zárta, aki úgy fogalmazott: A kastély és a szociális otthon kapcsolatát egyfajta kettősség jellemzi. Történetük szorosan összekapcsolódik, ugyanakkor mindkét intézmény számára pozitív eredménnyel járt a szétválás.
Hogy milyen volt a kastély abban az időszakban, amikor ott szociális otthon működött, azt Kaján Mariann muzeológus elevenítette fel fotók és egyéb dokumentumok segítségével, mintegy ízelítőt adva a kastélyban délután nyíló új időszaki kiállításból, ami az épületnek az 1950-es évektől az 1980-as évekig terjedő időszakát mutatja be.
Szintén ezt a kort idézte meg a Táncz-e Váty Partyzans zenekar, amely nosztalgia hangulatot teremtő slágereket szólaltatott meg.
Természetesen a szociális otthon jelenlegi mindennapjaiból is ízelítőt kaphattak az ünnepség résztvevői: Az ott zajló életet fotó összeállítás mutatta be, az intézmény munkatársaiból és lakóiból álló kórus és zenekar kíséretével.
A rendezvényen Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra és Kovácsné Blaskó Marianna emléklapot adtak át az intézmény munkatársainka: Dr Benkő Jánosné (gazdasági vezető),

Kissné Weisz Beáta (vezetőápoló), Lutzné Polyák Szilvia (telephelyvezető),

Bartók Mihályné (pénzügyi csoportvezető), Kurilla Jánosné (élelmezésvezető), Harczos Bernadett (gondozási egység vezető), Németh Attila (gondozási egység vezető), Szakácsné Hegedűs Ilona (orvosasszisztens), Tajcsné Hegedűs Edit (sebkötöző ápoló), Sebestyénné Perecz Ilona  (gyógyszertári szakasszisztens) Farkas Józsefné (munkaügyi előadó),Végső Sándorné (analitikai könyvelő), Királyné Molnár Erika  (szociális és mentálhigiénés munkatárs), Ujlaki Józsefné (szociális és mentálhigiénés munkatárs), Farkas Dávid (szociális és mentálhigiénés munkatárs), Zeke Ferenc (gépjármű vezető), valamint a „B” osztály ápolói közössége részére, amit Szabó Mónika gondozási egység vezető vett át.

Ezt követően az Intézmény nyugdíjba vonuló munkatársait – Nagy László Mihályné (ápolónő), Tolnai Lajosné (mosodai munkatárs), Varga Péterné (konyhai kisegítő) Kovácsné Blaskó Mariann köszöntötte.
Végül, de nem utolsó sorban  azok azokat az  önkénteseket méltatták, akik segítik az intézményben folyó munkát. Ennek részekén  Takáts Maria (a Budapesti Wesselényi Lions Club tagja), Dr Takáts Tamás  (a Budapesti Wesselényi Lions Club tagja) valamint Adorján Marianne  (önkéntes – meridián torna) is emléklapot vehetett át.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Egy muzeológus, aki mindent látott: a téglafaltól a selyemtapétáig

„A Zöld híd kivéreztetése egy durva és felelőtlen politikai játszma része”