in ,

A célkeresztben ezentúl 2021

Bezélgetés Mészáros Eszterrel

A 17 éves gödöllői sportlövő, Mészáros Eszter – aki már 2019 májusában megszerezte olimpiai kvótáját – úgy véli, az olimpia halasztásával csak még bizonytalanabb lett a helyzet.

Mi volt az első reakciód, gondolatod a NOB döntésével kapcsolatban?

Először egy picit csalódott voltam. De annyira nem volt váratlan a bejelentés, mert számos versenyünk elmaradt már vagy halasztásra került az elmúlt hetekben. Ezek után ez a döntés nem volt már túl nagy meglepetés. Annak viszont örülök, hogy csak halasztásra került, nem pedig törölték.

De legalább a bizonytalan helyzet ezzel megszűnt.

Igazából csak még bizonytalanabb lesz most. Egyelőre nem tudni azt sem, hogy a mikor lesz pontosan 2021-ben az olimpia. Ha megvan az új időpont, akkor már tudni fogjuk, hogy mikorra időzítsük a formát, és ennek megfelelően tudunk készülni.

A bejelentés óta eltelt már néhány nap. Hogyan fogod fel most ezt az új helyzetet?

Több időnk lesz a felkészülésre. Jelen állás szerint nemcsak egy versenyszámom lenne. A 10 méter légpuska mellett még indulnék az 50 méteren sportpuska összetettben is. Az 50 méteren viszont rengeteg gyakorlás kell ahhoz, hogy valaki igazán jó legyen. Erre pedig most ott lesz a felszabadult nyár.

A halasztás bármilyen módon érinti a már megszerzett kvótádat? Kell-e esetleg újra kvalifikálnod magad ezután?

Úgy tudom, hogy a meglévő kvótákat ez a döntés már nem befolyásolja, szóval nem fogják már elvenni vagy módosítani.

Egyébként hogyan tudtok most edzeni, formában maradni?

Nem egyszerű kivitelezni, de meg lehet oldani. Otthon tudunk egy szimulátoros, számítógépes szoftver segítségével gyakorolni. Azzal tudunk célra tartani, rendes lövéseket nyilván nem tudunk leadni vele, de jobb híján most ezzel tudjuk fejleszteni magunkat. Továbbá még bejárhatunk a válogatott lőterére, ugyan már csak heti két alkalommal. A valós körülmények közti edzés most ennyire korlátozódik.

HB

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Gémesi György a koronavírus-járvány megelőzésére tett gödöllői intézkedésekről nyilatkozott

“Örülnöm kellene, de most nem őszinte a mosolyom”