in

A Katasztrófavédelem tájékoztatása

Magukat kéményseprőnek kiadó csalók tévesztik meg az embereket Gödöllőn, illetve Gödöllő környéki településeken!

Egész Pest megyében a katasztrófavédelem kéményseprői végzik a lakossági kémények ellenőrzését és tisztítását. Ez a magánszemélyek számára ingyenes, a kéményseprők ezért a tevékenységért nem fogadhatnak el pénzt. A katasztrófavédelem kéményseprői minden esetben fényképes igazolványt mutatnak, és kéményseprő feliratú egyenruhát viselnek.

Csak a gazdálkodó szervezeteknek kell fizetniük a kéményseprésért.

2018. január elsejétől a kéményseprő nem megy ki automatikusan a családi házakhoz, hanem előzetes időpont-egyeztetést követően keresik fel a családi házak kéményeit.

Az ellenőrzés változatlanul ingyenes, de időpontot kell hozzá egyeztetni. Ezt megtehetik telefonon keresztül a 1818-as, ingyenesen hívható telefonszám tárcsázásával, majd a készülék 9-es és 1-es gombjának megnyomásával; illetve interneten a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapon is az ügyfélszolgálat ikonra kattintva.

A társasházakban élőknek nem kell időpontot foglalniuk, hozzájuk automatikusan érkezik a kéményseprő, hogy elvégezze az ingyenes ellenőrzést.

Ne higgyenek a szolgáltatásukat pénzért kínáló csalóknak, hiszen ők nem valódi kéményseprők, tehát nem rendelkeznek kellő szaktudással egy égéstermék-elvezető ellenőrzéséhez. Ezzel megtéveszthetik az embereket, elvégzett tevékenységükkel pedig hamis biztonságérzetet kelthetnek.

Ha bárki megtud valamit az állkéményseprőkről, kérjük, hogy haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tardy Tamás, Gödöllő repülő Télapója/Mikulása

Emlékezés Juhász Ferenc költőre