in ,

A Kismuki Muki tere

Az egykori “Kismukinak”, az 1970-ben megszüntetett és azóta elbontott Veresegyház–Gödöllő-vasútnak állított emléket a Gödöllő Anno Faacebook-csoport, amelynek tagjai kezdeményezték a kisvasút egykori váltójának köztéren történő felállítását.
A csoport tagjai a jelenleg zajló vasútfelújítás során akadtak rá megmaradt váltóra, és ekkor határozták el, hogy megmentik az utókor számára. A 27-es számú váltó a Blahai Napköziotthon előtti téren kapott helyet.
A rendezvényen Gaálné dr. Merva Mária, a Gödöllői Városi Múzeum nyugalmazott igazgatója beszélt a Kismuki történetéről, amihez Hajdú Lajos, a Kismuki egykori kalauza szolgált érdekességekkel. Az egykori vasutas magával hozta jegykezelőjét, amibe egy síp is található, amit meg is szólaltatott, felidézve a Kismuki egykori indításait.
Gémesi György a rendezvényen Bara Lászlónak és Lőrincz Károlynak, akiknek kiemelkedő szerepük volt a váltó megmentésében és felállításában,Polgármesteri Ezüstérem kitüntetést adományozott.
Bucsy László, a Blaháért társaság elnöke egy utcatáblával készült az ünnepségre amin a Muki tér felirat olvasható.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Modell értékű Gödöllő és Veresegyház megállapodása

Átadták a Tiszta Udvar-Rendes Ház díjakat