in

A Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika plébánosának, Dr. Sztankó Attilának közleménye

 

Marton Zsolt váci megyés püspök május 2-án kiadott módosított rendelkezésének értelmében a máriabesnyői plébánia területén, összhangban a Pest Megyére vonatkozó járványügyi helyzettel a következők érvényesek visszavonásig:

 

1. “A Váci Egyházmegye Pest megyei területein semmilyen nyilvános szentmise megtartását nem engedélyezem, de a helyben, élőben közvetített, vagy máshonnan, élőben közvetített szentmisébe való bekapcsolódás után, vagy ha ez sem lehetséges, az aznapi szentmise szövegeinek (pl.: az Adoremusból) elimádkozását követően a plébános által meghatározott időpontban (vagy időtartamban), kizárólag a 65 év alatti hívek áldozhatnak.

 

Az áldoztatásnál is lehetőleg kerüljük a tömeges jelenlétet, tartsuk meg a 2 méter távolságot, és a higiénés előírásokat.” – írja a püspök atya.

 

2. Keresztelés, amennyiben a kiszolgáltatása szükséges, csak szűk körben (szülők és keresztszülők jelenléte), betartva a higiéniai előírásokat.

 

3. Temetéseknél továbbra is a szabadtéri ravatalozót részesítjük előnyben.

Dr. Sztankó Attila bazilika-plébános

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Tormay Károly Egészségügyi Központ közleménye

Átfogó koronavírus-szűrés indul: itt a teljes településlista: Gödöllő is rajta van