in

A találkozások tere – Civil utca 2020., szeptember 12-én, szombaton a Főtéren!

 

Amennyiben a járványhelyzet engedi, szeptember 12-én, szombaton 9:00 órától az egész nap folyamán kerül megrendezésre a több mint egy évizedes hagyománnyal bíró Civil Utca, ez alkalommal Gödöllő szívében, a Főtéren! A múlt pénteki közel 60 fős részvételnek örvendő Civil Pikniken is megmutatkozott, hogy óriási igény van mindenkiben a személyes találkozásokra. Ezt bizonyítja, hogy a Civil Utcára közel húsz szervezet jelentkezett, akik a jelenlegi bizonytalan körülmények ellenére is lelkesen készülnek bemutatkozni, megismertetni tevékenységüket a gödöllői civilek legrangosabb éves eseményén.

Nagy szeretettel várunk mindenkit, aki kíváncsi a várusunkban zajló értékes civil munkára és keresi a kapcsolódási lehetőségeket a különböző standokon, ahol nem csak a felnőttek, hanem a kisebbek is kedvükre vállogathatnak a különféle tartalmas tevékenységekből, programokból!

A Megújult Nemzedékért Alapítvány a nap folyamán többször is bemutatja  hagyományos gyermekeknek szóló bábműsorát vidám gospel muzsikával fűszerezve, a Royal Rangers Gödöllő pedig fakörhintával, ugrálóvárral és sokféle ügyességi játékkal várja a mozogni vágyó kicsiket, a színpadon ugyancsak – gyermekeket megtáncoltató – gospellel.

A sokszínűséghez az idősebbek is nagyban hozzájárulnak. Az őszi terményekből, virágokból színpompás kiállítással mutatkozik be a Gödöllői Kertbarátkör, akik generációkat átívelve művelik közösen a Petőfi iskola diákjaival a magaságyásokat a Civil Ház kertjében. Munkáiból bemutatót rendez az Életmód klub “Kreatív nagyik” szakköre is, ízelítőt adva sokrétű alkotásaikból. Az Őszikék nyugdíjas klub most is készül az elmaradhatatlan vetélkedőjével, de a megszokottól most egy kicsit eltérően.

Az egészségmegőrzésre, a betegségek megelőzésére hívja fel a figyelmet a Gödöllői Cukorbetegek Egyesülete, akik karöltve a Gödöllői Nyugdíjasok Egyesületével és az Életmód klubbal vérnyomás- és vércukormérést tartanak az egész nap folyamán. EGÉSZSÉGÓRA – “Az önvizsgálat fontossága” címmel vezet foglalkozásokat a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete, a színpadon Senior örömtánccal és „KÉT KERÉKEN GÖDÖLLŐN  ÁT” kerékpáros felvonulással járulnak hozzá egyben a LIMFÓMA világnapjához.

A fenntarthatóság, a tudatos vásárlás iránt érdeklődőknek ajánljuk a nemrégiben alakult Dombvidék Kosárközösséget, ahol a kóstolóval egybekötött termelői  bemutatkozások mellett a környezettudatos életmóddal kapcsolatos kvízjátékot is kitölthetnek az ellátogatók. A fenntarthatóság jegyében lehet vállogatni a Gödöllői Fészek Nagycsaládosok Egyesületének sátrában az adományba kapott ruhákból, amik eddig még nem találtak gazdára. Ugyancsak az újrahasznosítás (upcycling) jegyében virágzó papírt, kávékapszulából fülbevalót lehet majd készíteni a Diverzitás Alapítvány sátrában, a Patrónus Ház Közhasznú Nonprofit Kft. nemezeléssel, szövéssel, színes papír mozaikolással készül. Szintén kézműves foglalkozásokkal, valamint diákok munkáiból rendezett kiállítással szeretne bemutatkozni a Weöres Sándor OKSZ Egyesület, akik idén tekintettel a vírus helyzetre eltekintenek a hagyományos Mihály-napi Családünnepük megrendezésétől. Tréfás teszttel, hajfonással, arcfestéssel várja a gyermekeket a civil palettán újdonságként megjelenő Anyaplacc is.

Szórólapokkal, kiadványokkal várja az érdeklődőket a Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete, karöltve a Gödöllői Városvédő Egyesülettel, valamint a Lakásszövetkezetek és Társasházak Gödöllői Szervezetével. Bemutatkozik még az Ökumenikus csoport és a Gödöllő és Testvérvárosai Baráti Egyesület is, akik testvérvárosi totóval készülnek. Az Ózon-Pajzs Polgárőr Egyesület tagjaira pedig most is számíthatunk az egész program során, akik  fáradhatatlanul biztosítják a rendezvény zavartalanságát. Nem utolsó sorban jelen lesz természetesen a Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület is, akiknek sokévi fáradozása nélkül elképzelhetetlen lenne ez a program, ernyőszervezetként segítve a gödöllői civil élet kibontakozását.

Több más szervezet is tervezi még a kitelepülést, de ez már legyen meglepetés az ellátogatók számára.

A színpadon mindvégig zenés műsor alapozza meg a jó hangulatot, a gospel muzsika mellett olyan fiatal zenészek – Bartók Tibor, Lovas Noémi, Nuszbaum Ferenc, Potvorszky Anita, Tari Levente, Ökrös Leóna, Nagy Boróka – jóvoltából, akik örömmel vállaták a fellépést, de folyamatban van még további produkciók szervezése is. A pontos műsort a közösségi háló felületén fogjuk közzé tenni, érdemes figyelemmel követni!

Kecskés Judit, civil referns

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Átadták a „Jó tanuló, jó sportoló” díjakat

Nemzetközi Természet és Környezetvédelmi Fesztivál: Kiállításokkal és főtéri vetítéssel