in ,

A tűzoltósági feladatokra is hatással volt a covid

A képviselő-testület elfogadta a Gödöllői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2021. évi tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámolót. Az ülésen Szigeti Róbert tűzoltó őrnagy, tűzoltóparancsnok és Ürmösi Károly tűzoltó alezredes, a Gödöllői Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője ismertette a múlt évi adatokat.

Mint elmondták, a covid rendkívüli módon megnehezítette a munkájukat és hatással volt az esetszámokra is, ez főleg a szabadtéri tüzek esetében és a műszaki mentések számának növekedésébe látható: Egyrészt a zárt terek és a rendezvények hiányában sokan választották a szabadtéri tevékenységeket, másrészt a tömegközlekedés helyett sokan inkább a gépkocsiba ültek, ami a műszaki mentést igénylő balesetek számát.
Örömmel számoltak be viszont arról, hogy a lakosságot érintő Co események és gázszivárgások adatai jelentősen csökkentek, s a megelőző tevékenység eredményeként ismét egy olyan évet tudhatnak maguk mögött, amikor a területükön senkinek sem okozta a halálát Co mérgezés.

A beszámoló adatai szerint a gödöllői tűzoltók 1066 riasztást kaptak a múlt esztendőben az ellátási területen 549 tűzeseti riasztást, és 517 műszaki mentéshez kapcsolódó riasztást kaptak. Ebből Gödöllő területén 115 tűzeset és 150 műszaki mentés történt.
Még mindig jelentős a téves riasztások száma, 2021-ben 242 esetben kaptak ilyen jelzést, ezek közül nyolc volt szándékosan megtévesztő. Mint elhangzott, a téves riasztások jelentős részét teszik ki az intézményi jelzőrendszerek téves riasztásai, valamint a nyári időszakban a mezőgazdasági munkák során keletkezett porfelhők tévesen füstként történő bejelentései.
(Gödöllői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2021. évi tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámoló teljes terjedelmében olvasható www.godollo.hu oldalon a testületi ülések menüpontban.)

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Múzeumok Éjszakája 2022. június 25. – Részletes program

Újabb kamerák kerülnek a gödöllői utakra