in ,

“A válogatottba kerülés az elsőszámú célom a közel jövőre”

Beszélgetés Molnár Balázs kézilabdázóval

A 22 éves kézilabdázó, Molnár Balázs Gödöllőről indult. Itt ismerkedett meg a játék alapjaival gyerekkorában. Az elmúlt 15 év során egyenes vonalban felfelé ívelt a pályája. Megjárta utánpótlás korú játékosként a nagyhírű Telekom Veszprém együttesét. Amelyet végül 2018-ban hagyott ott az Eger kedvéért azért, hogy a felnőtt első osztályú bajnokságban megfelelő mennyiségű játékidőhöz jusson. Ennek eredményeképpen az elmúlt két évben rohamléptekkel fejlődött a Heves megyeieknél, míg végül idén a bajnoki bronzérmes, Tatabánya csapata is felfigyelt a balszélsőre. A jövő szezont pedig már a kék-fehérek mezében kezdi meg. A következő célja ezután nem lehet más, mint a válogatottba kerülés.

Először is hogyan alakult számodra ez a bő két hónap a koronavírus okozta vészhelyzet idején?

Március közepén még két hetet maradtam Egerben, viszont miután minden edzés lehetőségünk megszűnt, mivel a termek bezártak, ezután haza jöttem Gödöllőre. Itthon szerencsére volt lehetőségem szabadtéren edzeni a különböző parkokban. Mostanra viszont nagy örömömre újra kinyíltak a konditermek, így hát mentem is egyből, hogy formában maradjak addig, amíg elkezdődik a nyári felkészülés.

A nyári felkészülésedet pedig már Tatabányán fogod megkezdeni. Mikor keresett meg először a Grundfos Tatabánya együttese azzal, hogy le szeretne igazolni?

Ez még a járvány előtt kezdődött. Tudva levő volt, hogy nekem szezon végén lejár a szerződésem Egerben, ezért felvettük a kapcsolatot a tatabányaiakkal. Szerencsére kölcsönös volt az érdeklődés. Az edzőjük, Vladan Matic is szeretett volna odavinni. Ők már akár szezon közben, télen szerették volna, hogy odamenjek, viszont én inkább ki akartam tölteni az egri szerződésemet. Utóbbinál végül a vírushelyzet közbe szólt sajnos.

Ez most azért komoly szintugrásnak tekinthető a karrieredben, hogy egy kvázi középcsapat után – az Eger kilencedik helyen zárta az idényt – egy nemzetközi kupás, hazai élcsapatba szerződni?

Igen, de nekem ez is volt a kimondott célom. Úgy éreztem, hogy most már itt az ideje, hogy egy EHF-kupás csapatba játsszam. A külföldre igazolás is megfordult a fejemben, de végül így alakult a legjobban, Tatabánya lett a tökéletes választás minden szempontból.

Ha Tatabányán jól teljesítesz egyenes út vezethet a felnőtt válogatottba…

Igen-igen. Igazából már idén is ez lett volna a célom, hogy bekerüljek a válogatottba. Most még nem jött össze sajnos. A közel jövőre nézvést mindenképpen ez az elsőszámú célom. Eddig tagja voltam már az elmúlt években a B-válogatottnak, illetve korábban a junior válogatottnak is, emiatt nagyon sok játékost ismerek már a válogatott közegéből.

Hány évre kötelezted el magad a tatabányai klubhoz?

Két évre írtam alá. Ez ideális volt nekem is és a klub számára is. Mindenképpen jó jel, hogy nem csak rövidtávon számolnak velem.

A posztodra, balszélsőnek egy hasonlóan fiatal vetélytárs érkezik majd a Bányászhoz Stefan Sunajko személyében. Mire számítasz? Kezdő leszel majd az új klubodban?

Nem igazán tudni ezt még. Sunajko is jó játékos, én is az vagyok. Azt gondolom előreláthatólag, hogy nagyjából felezni fogjuk a meccseket. Más-más stílusban játszunk. Ő magasabb, én alacsonyabb, mozgékonyabb vagyok. Jól ki fogjuk egészíteni egymást.

Visszatekintve hogyan értékeled az elmúlt két évedet az egri csapat színeiben? Jó lépés volt akkor az a fejlődésed szempontjából?

Mindenképpen. Abszolút pozitív élményként éltem az egész egri kalandot. Azért igazoltam oda 2018-ban, hogy stabil NB1-es játékos legyek, hogy berobbanhassak a köztudatba. Szerencsére ez sikerült, tudtam bizonyítani rögtön az első évemben. Ezt követően, a második szezonban megkaptam a balszélső posztot egyedül, így a mostani idényre sikerült szintet lépnem, és ennek nyomán tudtam végül bekerülni mind a Tatabánya, mind a válogatott látóterébe.

Hornyák Balázs

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Egyre virágosabb az Alsópark

Az ötödik legjobb magyar egyetem a SZIE