in ,

Aladár napi művészeti est – hagyomány és értékápolás

Körösfői-Kriesch Aladárra, az egykori gödöllői művésztelep alapítójára emlékeztek a már hagyományosnak számító Aladár napi művészeti esten. A Frédéric Chopin Zenei AMI hangversenytermében megtartott rendezvényen Babarczy Tamás, a Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány kuratóriumának titkára elmondta, a rendezvény a hajdani művésztelepi Aladár napi köszöntéseket idézi meg.
A programban Ferenczy Beáta (zongora), Kertész Mátyás(cselló), Mikulik Márton (zongora), Pertis Szabolcs és tanítványai (népi furulya, duda, ének, citera), Petruska Emma (cselló), Szalay Gergő (zongora) és Várallyay Eszter (hegedű) közreműködött.
Az alapítvány által kitüntetettek közül ez alkalommal Szekeres Erzsébet textilművész munkásságával ismerkedhetett meg a közönség. A Gödöllő Díszpolgára címmel kitüntetett alkotóval Kecskés József beszélgetett, aki úgy fogalmazott: Szekeres Erzsébet a keresztény kultúra, hit és identitás mentén alkotta műveit. Választott témáit, munkáit ökumenikus szemlélettel közelíti meg.
A beszélgetés során a közönség átfogó képet kaphatott a művész munkásságáról, mese illusztrációitól egyházi témájú művein át meseszőnyegeiig – ezekből a gazdag anyagokból vetítés segítségével kaptak ízelítőt.
Szekeres Erzsébet elmondta, mindig arra törekedett, hogy amit tovább ad – bármely témában – igaz legyen. Ez sok tanulást kívánt, de ezt sosem bánta. Fontosnak tartotta kiemelni a múlt megismerését és értékeinek ápolását. Úgy fogalmazott: „Aki múltját nem ismeri, jelenét nem érti, jövőjét nem építi.”

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Bada Márta kiállítás a Levendula Galériában

Gallyaznak az elektromos hálózatok mentén