in ,

Állandó kiállítás lett az Europa Nostra díjas “Egy kastély titkos élete” című tárlat

Új állandó kiállítással bővült a Gödöllői Királyi kastély tárlatainak sora. Az Europa Nostra Díjjal (Európai Örökség Díj) kitüntetett, A kastély titkos életet (1950-1990) című nagysikerű időszaki kiállítást ezentúl – igaz kisebb területen, de állandó kiállításként – a setétfolyosón, a korábbi ajándékbolt helyiségeiben tekinthetik meg az érdeklődők. Az összeállítás bepillantást enged az épületnek abba a korszakába, amikor a patinás falak között szovjet katonai laktanya, magyar és szovjet katonai lakások és szociális otthon működött.

Az ünnepélyes megnyitót a projektben résztvevő diákoknak a szovjet laktanya időszakát megidéző jelenete nyitotta meg, majd dr. Ujváry Tamás igazgató mondott köszöntőt és méltatta azt a munkát, amivel az intézmény munkatársai és a projektben résztvevő diákok létrehozták a kastély ezt megelőzően nem kutatott korszakát bemutató kiállítást.
Mivel a koronavírus járvány miatt tavasszal Párizsban meghiúsult az Europa Nostra Díj átvétele, a tervek szerint, erre most Gödöllőn került volna sor, ám a jelenlegi járvány ezt ismét meghiúsította. A díjat így csak jelképesen adhatta át Graham Bell, az Europa Nostra Díj elnökségi tagja, aki video üzenetben méltatta a kiállítást, ami – mint fogalmazott – falakat bontott le, és megmutatta az embereket a tények mögött.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy szeptember 15 -ig még lehet online szavazni (https://vote.europanostra.org/) arra, hogy az Europa Nostra díj pályázói közül melyik projekt kapja az idei év Közönségdíját.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elmaradnak a Nemzetközi Természet és Környezetvédelmi Fesztivál főtéri vetítései

A Gödöllői Városi Mozi műsora