in ,

Anne Frank kiállítás nyílt a Török Ignác Gimnáziumban

Április 17-én Anne Frank kiállítás nyílt a Török Ignác Gimnáziumban. A tárlat tablóin a kislány élete elevenedik meg, amit számos fénykép és idézet egészít ki. A családtörténet párhuzamosan ad választ a kort jellemző történelmi eseményekre, amik a második világháború kirobbanásához és a holokauszthoz vezettek. A kiállítás egyik érdekessége, hogy a tablók mellett látható annak a háznak a makettje is, ahol a Frank család bújkált egészen 1944. augusztus 4-ig, amikor – ismeretlen feljelentés alapján – a hatalom emberei rájuktörtek és elhurcolták őket.
Az eseményen Fábián Bertalan igazgató mondott ünnepi beszédet, majd Győrfi Laura tanuló szavalta el saját, Freud összetört című versét. Ezt követően került sor a kortárs tárlatvezetésre, vagyis diák mesélt diáknak.
A kiállításon a Frank család élettörténete mellett olyan tablók is helyet kaptak, amiken napjaink „emberi” megnyilvánulásait ismerhetjük meg. A tárlat célja, hogy a fiatalok könnyebben felismerjék a kirekesztés, a diszkrimináció veszélyeit, többet megtudjanak az emberi jogokról, megtanulják értékelni a demokráciát. A kiállítást a tervek szerint több iskola diákja is felkeresi majd.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Apróhirdetés 2018.04.17.

Közkívánatra: Nyílt nap a Zöld Híd telephelyén