in

Április 21., a Bölcsődék Napja

Április 21-én ünnepeljük Magyarországon a Bölcsődék Napját. 1852-ben ezen a napon nyitották meg az ország első bölcsődéjét Budapesten a Kalap utcában, mindössze 8 évvel azután, hogy Párisban létrejött a világ első ilyen intézménye. Az első magyar bölcsőde megnyitásának előkészületeiben részt vett Brunszvik Teréz (az első magyar óvodaalapító) unokahúga, Brunszvik Júlia is. A Bölcsődék Napját hazánkban 2010 – óta ünnepeljük.

A bölcsődei ellátásra napjainkban is nagy az igény. Városunkban a Gödöllői Egyesített Palotakert Bölcsőde két helyen, a Palotakerten és az egyetemi városrészben a Premontrei utcában, valamint a Gödöllői Mesevilág Bölcsőde a Kossuth Lajos utcában, összesen 169 férőhelyen fogadja a 3 éven aluli gyermekeket, akiknek a napközbeni ellátását biztosítják.
Jelenleg a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzetben ügyeleti ellátást nyújtanak azok számára, akiknek a szülei nem tudják megoldani az otthoni gondozást. Ennek keretében a Gödöllői Egyesített Palotakert Bölcsődben jelenleg hat kisgyermekről gondoskodnak a nevelők.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

FELHÍVÁS GÖDÖLLŐ GYERMEKEIÉRT, IFJÚSÁGÁÉRT DÍJ ADOMÁNYOZÁSÁRA

FELHÍVÁS GÖDÖLLŐ EGÉSZSÉGÜGYÉÉRT DÍJ adományozására vonatkozó javaslattételre