in ,

Átadták a Gödöllő Vállalkozója Díjakat

Dr. Gergely Péter és Váraljai János kapta idén a Gödöllő Vállalkozója Díjat. Az elismeréseket szeptember 24-én Gémesi György polgármester adta át a Művészetek Háza konferenciatermében.
A Gödöllő Város Önkormányzatának képviselő-testülete által alapított díjakkal, kitüntetésekkel, köztük a Gödöllő Vállalkozója Díj adásával a város közismert és megbecsült vállalkozóit, ügyvezetőit kívánja kiemelten elismerni, akik munkájukkal kiérdemelték a közmegbecsülést, példás, magas színvonalú tevékenységükkel hozzájárulnak Gödöllő város jó hírének növeléséhez. A képviselő-testület döntése értelmében idén Dr. Gergely Péter és Váraljai János – elismerve a városban végzett magas színvonalú vállalkozói tevékenységüket – vehette át a Gödöllő Vállalkozója díjat.
A zenés műsorban Miklós Krisztina és Lencsés Balázs, a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének tagjai működtek közre.

Gergely Péter 1950-ben, Gödöllőn született, valamennyi tanulmányát szülővárosában folytatta. 1974-ben agrár-gépészmérnöki, 4 évvel később gazdasági szakmérnöki diplomát, 1979-ben doktorátusi címet szerzett. 1983-ban (az elsők között) élve a gazdasági társaságok alakítására megnyílt lehetőséggel, először szakcsoportot, utána PJT-t, 1989-ben a ma is működő Sztirol Műanyagfeldolgozó – háztartási műanyag termékeket fröccsöntéssel előállító – BT-t létrehozva vezette egyre növekvő kisvállalkozását. 1990-től megszakítás nélkül a szintén családi tulajdonú Plastexpress Kereskedelmi Kft-t is irányítja, mely értékesítéssel, és nagykereskedelemmel foglalkozik.
A két cég együttes létszáma hosszú idő óta kb. 60 fő, akiknek fele több, mint 15 éve, de többen közel 30 éve dolgoznak együtt Gergely Péterrel. Többségük gödöllői lakos, akiknek biztos megélhetést és hosszú távú perspektívát nyújt a két kiegyensúlyozott gazdálkodású vállalkozás.
Szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lennének megtalálhatók azok a konyhafelszerelési-, baba-, virág-, vagy irodai cikkek, amelyek a 27 éve épített Gödöllő, Repülőtéri út 9. sz. alatti üzemben készültek.
Nem csak Magyarországon (ALDI, Praktiker, Vasedény és 3000 más boltban) kelendő a 600 féle itt előállított kiváló minőségű háztartási cikk. Csaknem 90 millió ember vásárolhatja meg ezeket Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban, ahová exportál a Plastexpress Kft.

Dr. Gergely Péter 37 éve kiemelkedő szakmai tudással, fáradhatatlanul, töretlen lendülettel, banki hitel igénybevétele nélkül hozta létre, és ma is működteti a 8000 négyzetméteres összterületű épülettel, több járművel, 18 db számítógép vezérlésű fröccsöntőgéppel, számos targoncával, és a gyártáshoz szükséges kiegészítő berendezéssel rendelkező, a nemzetközi porondon is helyt álló, vállalatirányítású rendszerrel üzemeltetett sikeres cégeit. Mérnökként koordinálta valamennyi termék kifejlesztését, a fröccsöntő szerszámok elkészíttetését, a termelést, az üzemeltetést, üzletemberként pedig létrehozta az elégedett vevőkört, irányította az értékesítést. Évek óta adományokkal támogatja a Gödöllő Városi Nyugdíjas Egyesület karácsonyi jótékonysági tevékenységét, valamint az Erzsébet szavalóverseny megrendezését.

Váraljai János Gödöllőn született, mindig is itt élt, és néhány évtől eltekintve, amikor pályája kezdetén a Magyar Távirati Iroda hivatásos fotósa volt, itt dolgozik Gödöllőn. 1989-ben alapította az első vállalkozásét Gödöllőn, és 25 évvel ezelőtt, 1995-ben létrehozta azt a céget, ami fotó-videó, grafikai és nyomdai szolgáltatásokat nyújt.
Mindig a legkiválóbb minőségű munkára törekedett, így az ország minden pontjára dolgoznak, de a gödöllői intézmények és partnerek mindig kiemelt figyelemben részesültek. Számos alkalommal támogatta a cég a gödöllői intézményeket, művészeti csoportokat és civil szervezeteket kedvezményes, vagy önköltséges ár biztosításával.
A városban szinte minden intézménynek dolgoznak: Gödöllő Város Önkormányzata, Gödöllői Királyi Kastély, Gödöllői Városi Múzeum, Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ, Művészete Háza Gödöllő, Gödöllői Új Művészet Közalapítvány, Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány, Talamba Ütőegyüttes, Gödöllő Táncegyüttes, Gödöllő Városi Fúvószenekar, Gödöllői általános és középiskolák, Frédéric Chopin Zenei AMI. Ezen kívül számos helyi vállalkozás számára nyújtanak különböző szolgáltatásokat a névjegykártya-készítéstől a teljes arculattervezésen át egészen a nagy példányszámú nyomdai kiadványokig.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tájékoztatás a Képviselő-testület ülésének nyilvánosságáról

Közös ima a világbékéért