in ,

Átadták a Gödöllői Irodalmi Díjakat

A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban ünnepélyesen átadták a Gödöllői Irodalmi Díjakat. A pályázat idén Zöld Könyvtár Éve programsorozathoz kapcsolódott, aminek mottójául Pilinszky János Zöld cmű versét ( Pilinszky János: Zöld című négysorosát (Elmerűl szemem, arcom, lelkem/minden élőlény megmerűl/abban a feneketlen zöldben/ami egy fa kívűl-belűl.) választották a szervezők. Ehhez kapcsolódóan a természettel kapcsolatos írásokat vártak.

A zsűriben Borda Réka-költő, Kemény István -József Attila-díjas költő, Kiss Judit Ágnes-József Attila-díjas költő kapott helyet.
A Gödöllői Irodalom Díj fővédnökei: dr. Gémesi György polgármester és Dr. Nánási Éva, Gödöllő város nyugalmazott főjegyzője.

A rendezvényen Gémesi György polgármester mondott köszöntőt. Ezt követően a szervező Gödöllői Ottlik Kör részéről Ifj. Bárdy Péter osztotta meg gondolatait a már nyolcadik alkalommal megrendezett irodalmi megmérettetésről, majd
az IRKA részéről Istók Anna számolt be az idei eredményekről. Mint mondta, mivel tavaly a kiírásnak nagy sikere volt a fiatalság körében, így idén sem emelték a korhatárt, már tizennégy éves kortól várták a műveket. Összesen negyvenkilenc pályázó huszonhét novelláját és ötvenkét versét kellett elbírálnia a zsűrinek. A téma valamennyi korosztályt megszólította, de mind a zsűri eredménytábláján, mind a díjazottak között is szép számmal képviseltette magát az ifjúság.
Örömmel számolt be arról, hogy az önkormányzata idén megduplázta a Díj költségvetését, a pályázat összdíjazása így idén 400 000 forint volt, melyet a zsűri fele-fele arányban osztott meg a vers és novella kategória között.

A Gödöllői Irodalmi Díj pályázaton vers kategóriában 1. helyezést ért el A porta című versével Bakóné Rusznák Rózsa, 2. helyezett lett Ocsovszky Zsófia Zöldkapcsolat című versével, 3. helyezést ért el Rousseau elégiája című versével: Győrfi Laura.
A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ két különdíjat osztott ki, az egyiket Földvári Ármin nyerte Búcsú című versével, a másikat Lipták Nándor Hűtőszekrények a réten című versével.

Próza kategóriában 1. helyezést ért el Átlagos című novellájával Istoc Sára Borbála, 2. helyezett lett Folyó alatti folyó című novellájával Puska Veronika, megosztott 3. díját Átvágni egy ízületen című írásával Kiss Gabriella és Bacskai-Verbóczky Csenge Bölcső az ablakban című írásával.
A Gödöllői Ottlik kör különdíját Sára Soma nyerte, Holdfényszonáta című novellájával.
A díjakat Gémesi György polgármester, Liskáné Fóthy Zsuzsanna, a Gödöllői Városi Könyvtár igazgatója és Ifj. Bárdy Péter adták át.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elbontják a vasútállomás gyalogoshídját – június 11-től kerülni kell

Koronázási Hétvége sok zenével és színes programokkal