in , ,

Átadták a Körösfői-Krisch Aladár díjakat

Ünnepélyes keretek között adták át a Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány díját október 29-én este a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében. Az elismerést idén Ferenczy Beáta, a Frédéric Chopin Zenei AMI zongoratanára, korrepetítora; Albert Janka, a Hochshcule für Music und Tanz Köln hallgatója és Albert Julianna, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagja kapta. Ferenczy Beáta külföldi tartózkodása miatt egy későbbi időpontban veszi majd át a díjat. Az ünnepségre minden évben az egykori gödöllői művésztelep alapítójának születésnapján kerül sor.
A program során Gaálné dr. Merva Mária irodalomtörténész tartott előadást Körösfői-Kriesch Aladás művészetéről, melyben  az élet és a halál ábrázolását mutatta be.
Az ünnepi műsorban ez alkalommal a Frédéric Chopin Zenei AMI Ifjúsági Vonószenekara – vezényelt Lázárné Nagy Andrea, valamint dr. Ujj Emőke, Soós Gabriella, Darányi László és Várallyay Simon közreműködtek, de a közönség hallhatta a díjazottakat is: Albert Janka és Albert Julianna Bach zenéjével köszönte meg az elismerést.
A megemlékezés hagyományosan Körösfői-Kriesch Aladár szobránál, koszorúzással vette kezdetét, ahol a művész emlékét ápoló szervezetek és intézmények tisztelegtek. Gödöllő város Önkormányzata nevében Bajkó Norber alpolgármester és Molnár Gergely képviselő koszorúzott.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Álmodó vizek – fotókiállítás

Naptár örökíti meg a kastély négy évszakát