in , ,

Augusztus 1-gyel létrejön az “új” SZIE

Gödöllői központtal

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztató keretében jelentették be a gödöllői központú, 2020. augusztus 1-jével létrejövő új felsőoktatási intézmény, az “új” Szent István Egyetem megalakulását, ami 2021. január 1-jétől alapítványi fenntartású intézményként működik majd.
Minderről prof. dr. Gyuricza Csaba megbízott rektor beszélt. A SZIE-hez tartozik majd a gödöllői központon túl a Kaposvári Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa és a keszthelyi Pannon Egyetem Georgikon Kara. Magyarország most létrejövő legnagyobb agráregyetemén megmaradnak a mai képzési helyek, amiket tovább akarnak fejleszteni: Gödöllő, Kaposvár, Keszthely, Gyöngyös és Szarvas specifikus szerepet kap majd az oktatás és a kutatás terén is.
Az ünnepélyes rendezvény – amin köszöntőt mondott Nagy István agrárminiszter és dr. Gémesi György polgármester is – végén lerakták az új SZIE “alapkövét” is, amiben egy időkapszulát helyeztek el.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Garczik Richárd jótékonysági koncertje Máriabesnyőn

Figyelem! Változás a vasútállomásnál!