in

Az Itron áthelyezi a termelést a gödöllői gyárából – az üzem várhatóan 2022 elején bezár

Az Itron nemrégiben bejelentett költségcsökkentési törekvéseinek részeként a vállalat úgy tervezi, hogy a gödöllői gyártóegységéből áthelyezi a termelést a cég más, többségében európai üzemébe. A gyártás áthelyezése – az európai és hazai érdekképviseleti szervekkel történő egyeztetések befejezését követően – a tervek szerint 2021 végén zárul le, a gödöllői gyár pedig várhatóan 2022 elején bezárja kapuit.

 

Az Itron költségcsökkentési törekvéseinek részeként – amelynek célja, hogy elősegítse a globális ellátási lánc és a gyártási műveletek optimalizálását – a vállalat tárgyalásokat kezdeményez a munkavállalói képviseleti szervekkel a gödöllői gyárban készített mérőeszközök gyártása beszüntetésének, illetve más gyártási helyszínekre való áthelyezésének munkajogi kihatásairól.

Az Itron tervei szerint a termelés áthelyezésére 2021 vége előtt sor kerül, a gödöllői gyár pedig 2022 elején leáll. Közel 200 dolgozót érint a gyár bezárása. A vállalat a jövő év során megkezdi az egyeztetést az érdekképviseleti szervekkel, és minden érintett dolgozót biztosít arról, hogy megkapja a kollektív szerződésben foglaltaknak megfelelő juttatásokat. A gyáregységhez tartozó értékesítési szervezet tovább folytatja tevékenységét az Itron budapesti telephelyén.

A vállalat maradéktalanul teljesíti az ügyfeleivel meglévő kötelezettségvállalásait, és az átmeneti időszak alatt is gondoskodik a vevői igények kiszolgálásáról.

Az Itron 2017-ben nyitott budapesti Center of Excellence tudásközpontját a költségmegtakarítási intézkedések nem érintik, a közel 150 főt foglalkoztató intézmény zavartalanul működik tovább.

 

Az Itronról

Az Itron megoldásai több mint 100 ország közmű szolgáltatója és városa számára nyújtanak alapvető infrastruktúra-szolgáltatásokat, megbízható és biztonságos módon.  Intelligens hálózatokból, szoftverekből, szolgáltatásokból, mérőkből és érzékelőkből álló portfóliója lehetővé teszi ügyfelei számára a villamosenergia-, gáz- és vízkészletek korszerű és gazdaságos kezelését. A vállalat ezáltal szerte a világon hozzájárul az életminőség javításához, a biztonság növeléséhez és több millió ember jólétének elősegítéséhez. Az Itron elkötelezett egy élhetőbb világ megteremtése mellett.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Új nevet kapott a sportközpont: Szűcs Lajos Sportcentrum

Advent harmadik vasárnapja