in ,

Besnyő utcai vasúti híd: Még lesznek változások a csapadékvíz elvezetésében

Még nem értek véget a felújítási munkák

Az elmúlt napok esőzései megszüntették a több hónapos aszályt, viszont problémákat okoztak Máriabesnyőn. A Besnyő utcai vasúti híd alatt nagy mennyiségű víz gyűlt fel, ami egy időre komoly fennakadást okozott a gépjármű forgalomban. A víz elfolyását nem csak a folyamatos esőzés akadályozta, hanem a még folyamatban lévő vasúti munkák miatt megváltozott területről a csapadékvíz-elvezető csatornába került hordalék is.

A Besnyő utcai vasúti híd környéke jelentősen megváltozott a vasútfelújítás eredményeként, az aluljáró szélesebb és mélyebb vonalvezetésű lett, így a heves esőzés alkalmával, a fentiek együttes hatására jelentősebb vízmélység alakult ki benne, ami csak lassan tudott lefolyni.

A VÜSZI Kft. munkatársai az útpályát és a környező csapadékvíz-elvezető rendszereket kitakarították, míg a polgármesteri hivatal munkatársai egyeztetést kezdeményeztek a beruházóval és a kivitelezővel a végleges jó megoldás érdekében.
Mivel a beruházás még nem fejeződött be, így a munkálatok előrehaladtával a csapadékvíz-elvezető-rendszeren is lesznek változtatások, melyek biztonságos működése feltétele az érintett területek önkormányzati átvételének.

Az elmúlt napok hevesebb esőzései jellemzően a városban ott okoztak kisebb-nagyobb problémát, ahol nincs szilárd burkolatú út vagy hiányzik a csapadékvíz-elvezető rendszer.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Büntetik a szabálytalan parkolást

Zöld Udvar nyitogató – A Gödöllő Consort interaktív zenés – énekes délutánja