in

Beszélgetés Varga Lillával

A veszélyhelyzet alatt az önkormányzat feladata volt a 70 év felettiek ellátása. Ehhez a munkához a város létrehozott egy diszpécserközpontot, melynek a koordinátora Varga Lilla volt. A Palotakert Óvoda vezetőjével az elmúlt időszak történéseiről beszélgettünk.

Most, hogy újraindult az óvodai élet, hogyan tudják elvégezni a „call center” munkáit?

Két héttel ezelőtt indult újra az óvoda, de még nem teljes létszámmal. Az első héten körülbelül a gyerekek 40, a másodikon pedig már 60 százalékuk jött, de ez persze folyamatosan nő. Az enyhítések és az újranyitás előtt 20 diszpécser dolgozott a telefonközpontban, amit az önkormányzat hozott létre a 70 éven felüliek ellátására. Az utóbbi hetekben már nem húszan, hanem csak a Palotakert Óvoda dolgozói végzik ezt a munkát. Ez az én személyes kérésem volt, hogy a hátralévő időben csak a Palotakerti Ovi munkatársai lássák el ezt a feladatot, sokkal könnyebb az információ áramlás szempontjából így, hogy egy helyen vagyunk nap, mint nap. Az új helyzet miatt az óvodatitkárunk és a két pedagógiai asszisztensünk is besegítenek, amíg a többiek csoportban vannak a gyerekek között. Alapvetően két kolléga viszi haza is ezt a munkát, nekik külön hálás vagyok ezért! A szolgáltatás továbbra is reggel héttől, este hétig vehető igénybe.

Május 25-én nyitottak újra az óvodák, visszaállt már a rend?

Eléggé tartottam attól, hogy mi lesz az újranyitáskor. Az óvoda elsődleges feladata a szocializáció és az érzelmi nevelés. Próbáltuk tartani a kapcsolatot a gyerekekkel és a családokkal az elmúlt nyolc hétben, de alapvetően azt hittem, hogy több lesz a sírós gyerek. Volt olyan kiscsoportos, aki éppen hogy elkezdte az óvodát és már be is zártunk, de mindenki mosolyogva jött viszsza. A leállás alatt igyekeztünk az intézményt olyan állapotba hozni, hogy ha bármikor ki kell nyitni, akkor ezt meg tudjuk tenni. Volt olyan, hogy összehívtam a testületet és a karbantartónak segítettünk, összeszedtük a faleveleket, gereblyéztünk. A testület teljesen rendbe tette az udvart, közös volt a cél és jó volt újra egy kicsit látni egymást!

Nemcsak mint óvodavezetőt, hanem énekesként is ismerik a gödöllőiek. Hogyan jött ez?

Gyerekkori álmom volt, de aztán máshogy alakult. A szüleim az óvónőség felé terelgettek, de én azért másképp képzeltem el az életemet. Elmentem külföldre egy évre, majd egy hanglemezkiadónál dolgoztam közel tíz évig. Pár évig volt egy mexikói-ezüstékszer boltunk és ott kezdett el újra foglalkoztatni az, hogy szeretnék énekelni. Úgyhogy 40 éves korom után kerestem énektanárt és kezdtem el tanulni és lépegettem a magam tempójában. Először zenekarban csak Katona Klári dalokat énekeltem. Ő volt a gyerekkori nagy kedvencem, aztán dolgoztam is vele együtt a lemezei kacsán. Mostanra jutottam el oda, hogy már felvállalom magam.

A karantén miatt elmaradt a koncertje a férjével a Királyi Váróban. Mikorra tervezik a pótlást?

Valamikor az ősszel szeretnénk, inkább novemberben gondolkodunk, de még időpontot kell egyeztetni a zenészekkel, ami nehéz, mert sokan vannak, profi muzsikusokkal dolgozunk együtt. Nyilván ők sem látják még előre az őszt. Így nagyon nehéz előre egy olyan időpontot lebeszélni, ami mindenkinek megfelel. Biztos, hogy ősszel lesz, az sem kizárt, hogy a GödöllŐsz keretén belül, de nem tudok még pontos dátumot mondani. Az biztos, hogy időben fogjuk tájékoztatni azokat, akik vettek jegyet és nagy örömünkre szolgált a férjemmel, hogy javarészt nem kérték vissza a jegy árát, hanem azt mondták, hogy szeretnének majd eljönni a koncertre. Addig elkészítettünk egy duett feldolgozást. A koncerten egyébként is feldolgozásokat fogunk játszani, illetve lesz Karcsinak is önálló dala a zenekarával és addigra nekem is lesz már saját dalom. Erre nagyon büszke vagyok.

Nemcsak zene-, hanem állatbarát is…

Majd egy éve, hogy örökbe fogadtam a kutyámat, Honeyt. Sőt, igazából nem is befogadtam, hanem ajándékba kaptam Halász Árpádtól, a Gödöllői Kutyasport Központ vezetőjétől. Az elején ráadásul még úgy volt, hogy nem is adja nekem, mert túl jó kutya, hanem csak hétvégi kutyának kapom meg. Úgy gondoltuk, jó Honeynak is és nekünk is. Így ismerkedtünk meg vele tavaly húsvétkor és szerelem volt első látásra. Augusztusig minden hétvégén elhoztuk, elvittük magunkkal Horvátországba nyaralni, végigcsináltunk egy kutyástábort ovisoknak. A tervem, hogy a Palotakert Óvoda kutyás ovi legyen, ebben megkaptam a kollégáim támogatását is, nagyon köszönöm nekik! Október óta terápiás kutyának tanulunk. Az egyik tervem, hogy a mi ovinkban mindig ott lehessen, ezen felül pedig nagyon szeretnék kamaszokkal „terápiázni”. Kamasz fiaim vannak, biztos vagyok benne, hogy Honey és én alkalmasak lennénk megnyitni zárkózottabb gyerekeket is.

Az óvónőségről már beszéltünk, de van egy másik szakmája is. Mitől ilyen sokoldalú ön?

Négy évvel ezelőtt elvégeztem egy stylist iskolát, aminek az első évében Personal stylistnak, a második évében pedig Fashion stylistnak tanultam. Ezzel akár a médiában is dolgozhatnék, de mivel tíz évig dolgoztam hanglemez-kiadónál, pont eleget láttam ebből a területből. Ennek a szakmának engem igazából a személyi stylist része érdekel, a hétköznapi emberek öltöztetése. Szerintem óriási kihívás kibontani valakit, aki még nem is tudja magáról, hogy milyen is lehetne igazából, mert nem látja magát reálisan, vagy kishitű vagy éppen túl sokat gondol magáról. Kreatív és kihívásokkal teli ezeket az embereket a helyes mederbe terelni és az öltözködésen keresztül megmutatni valakinek a személyiségét. Ez a szakma két síkon van jelen az életemben. Az egyik, amikor egyénileg foglalkozom azzal, aki segítséget kér, a másik pedig, amikor hat fős kurzusokat szervezek. Ez egy hat alkalmas kurzus, aminek része a smink, testelemzés, saját testkép megismerése, színelemzés, vásárlás, gardrób rendezés és sorolhatnám. Úgyhogy ez a másik fő „csapás” az életemben.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A szabadidősport lehetőségeit bővíti az alsóparki futókör

Gödöllő országosan a 4. legélhetőbb járásszékhely