in ,

Cél a megelőzés: A hátrányos helyzet nem lehet akadály!

Január 11-én a Semmelweis Egyetem és az Országos Roma Felemelkedésért Misszió Egyesület szervezésében, a Tormay Károly Egészségügyi Központ együttműködésével szájüregi szűrést tartottak a hátrányos helyzetű térségekben élők számára.
A figyelemfelhívó kezdeményezésnek a palotakerti gyermekfogászat helyisége adott otthont, ahol egy nap alatt több tucatnyian ültek be a székbe, hogy felmérjék szájuk, szájüregük egészségi állapotát.
És most nem csak a fogakra összpontosítottak, hanem arra is, hogy van-e, illetve fennáll-e a kockázata a szájüreg kóros elváltozásának. Emiatt külön figyelmet fordítottak arra, hogy a jelentkező dohányzik-e és fogyaszt-e rendszeresen alkoholt.
A Semmelweis Egyetem részéről dr. Dobó Nagy Csaba, az Orális Diagnosztikai Tanszék vezetője, egyetemi tanár, az egyesület részéről Oláh Csaba elnök és dr. Dunai György, a Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgatója segítette a lebonyolítást.
A kezdeményezés ezzel nem ért véget, jövő hét szerdán ismét lesz szűrés, de a társadalmi felelősségvállalás jegyében a későbbiekben is terveznek hasonló akciókat. Szájüregi szűréssel kapcsolatban érdeklődjenek a területileg illetékes fogászatokon.
Fotó: Tatár Attila

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Gödöllői Városi Mozi műsora

A Gödöllői Szimfonikus Zenekar bérletes koncertje