in

Diadalos Könyves Vasárnap

Országos Könyvtári Napok kereténben vasárnap Könyves Vasárnapot tartottak a  Gödöllői Városi Könyvtárban. Hagyományosan ekkor került sor az olvasóknak a díjazására, és most zárult az Olvasók Diadala idei versenye is.

 

Az „Olvass, rajzolj, játssz velünk!”Matricás olvasmány élménygyűjtő album díjazottjai azok az ifjú könyvtár látogatók lettek, akik  egész évben lelkesen olvastak, beszámoltak az olvasmányélményükről és kitartóan gyűjtötték a jutalmul kapott matricákat.

 

Díjazottak:

Huri Heléna Ditta/Damjanich Általános Iskola 4. o, Huri Leopold /Szent Imre Katolikus Általános Iskola 7.o., Kocsis Benedek /Szent Imre Katolikus Általános Iskola 1. b. , Kocsis Emese /Szent Imre Katolikus Általános Iskola 3.o., Kocsis Júlia 4,5 éves/ Mesék Háza Óvoda, Ombódi Réka /Török Ignác Gimnázium 5. o., Vankó Nóra /Premontrei Szent Norbert Gimnázium 5.a.

 

2019-ben 10. alkalommal adták át „ Az év olvasója” díjakat. Idén az alábbi olvasók vehettek át elismerést:

Az Év Legfiatalabb Olvasója Kozáry-Biczó Lili Fruzsina,

Az Év Legidősebb Olvasója Bulla Jánosné Rózsa néni

Az Év Felnőtt Olvasója Bányánszki Tibor

Az Év Gyermekolvasója Csávás Kristóf

Az Év Kamaszolvasója Szajdek Réka

Az Év Olvasó Családja Tóbiás család

 

A résztvevők a díjátadó után közösen ültették el az Olvasók fáját a könyvtár Zöld udvarán, az Ültess fát, olvass alatta könyvet elnevezésű országos akcióhoz csatlakozva.

 

Összesen 23 csapat, majd 100 fő kezdte meg az Olvasók Diadalának második verzióját, melyben a korábbiaktól eltérő módon már felnőttek is játszhattak. A Gödöllői Városi Könyvtár nagysikerű, a hét végén lezárult játékának alapötlete Suzanne Collins Éhezők viadalának regényére épült, mellyel a gödöllői könyvtár minőségi díjat nyert 2018-ban. Nem volt kérdés, hogy újra viadalozni hívják a gödöllői olvasókat, de engedve a nyomásnak, nem csak a Z generációt engedték be a könyvek arénájába. A nagy kérdést a Diadal elején tehát nem úgy tettük fel, hogy ki éli túl és nyeri meg a fél éven keresztül zajló vetélkedőt, hanem, hogy melyik generáció olvas többet: a Z vagy a felnőttek?

A játék végéig 19 csapat tartott ki 88 fővel, nagyjából fele-fele arányban volt a kormegoszlás. A Zöld Könyvtár Éve tematikus programsorozatba tartozó, fél éven át tartó közdelem a Könyves Vasárnapon ért véget, a csapatok egyéni díjazásán túl sor került a Generációs díj átadására is.

A Diadal során a csapatok összesen 328 könyvet olvastak el, és töltötték fel a honlapra verseny honlapjára a hozzájuk tartozó élménylapot. A könyvekhez összesen 400 kreatív feladat érkezet: lehetett verses antológiát készíteni az adott könyv hangulatához, filmtrailert, vagy plakátot készíteni a regényből, újabb könyvcímeket kitalálni, illetve a játék mestereként megtalálni Gödöllő 12 legszebb zöld helyszínét.

A csapatok hatalmas energiát fektettek a játékba, mindannyian remekül dolgoztak, ezért a könyvtár munkatársai úgy döntöttek, hogy a fődíjon túl kiosztanak két második, két harmadik díjat (generációnként), valamint különdíjakat is.

  1. helyezett lett 249,5 ponttal a Z generációs Elfajzottak csapata.
  2. helyezett lett a felnőtt csapatok közül a Puruttya SE
  3. helyezett lett a Z generációs csapatok közül a The worms.
  4. helyezett lett a felnőtt csapatok közül a G5
  5. helyezett lett a Z generációs csapatok közül a Literaturisták csapata

A nyereményeken túl minden csapat ajándékcsomagban is részesült, valamint részt vehettek a Győzelmi Körúton egy igazi limuzinnal a díjátadó végén.

A legtöbbet olvasó serleget a felnőttek nyerték idén, de a verseny igencsak szoros volt.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Varázsbolti mesék

Nemzeti minősítő gyakorlat járási önkéntes mentőcsoportok részére