in

Egészség- és Szűrőnap sok mosollyal

Negyedik alkalommal rendezte meg a Gödöllői Városi Egészség- és Szűrőnapot a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete. A főtéren egész nap ingyenes vércukor vizsgálat, bőr- és szájüregi rákszűrés valamint állapotfelmérés valamint tanácsadások és kerekasztal beszélgetések várták az érdeklődőket.

 

A rendezvényen dr. Gémesi György polgármester, Vajda Márta, a Rák ellen az emberért, a  holnapért! Társadalmi Alapítvány igazgatója és Rozványi Balázs a Magyar Rákellenes Liga elnöke mondtak köszönőt.
A szűrőnap egyik különlegességeként itt mutatták be először a Meggyógyultam – Sorstárs képtár vándorkiállítást, amelynek fotóin olyan rákból meggyógyult személyek szerepelnek, akik vállalták a nyilvánosságot. A gödöllői „sorstársak” mellett Szolnoki Péter, zenész; Dr Tóth Ferenc, főorvos, orvosigazgató is vállalta, hogy arcát adja a rák elleni küzdelemhez. A fotókon látható a betegség kezdete, a kendőzetlen fájdalom és a gőzelem, a jelenlegi gyógyult állapot. A kiállítás más városokban is bemutatásra kerül, kiegészülve az adott településen élő rákból meggyógyult személyek fotóival.
A képek sokaknak segíthetnek a legnehezebb időkben, ne adják fel, a rák legyőzhető! A kiállítást Vajek Jutka nyitotta meg.
A nap során több kerekasztal beszélgetést tartottak, melyek középpontjában a megelőzés, valamint a betegek támogatása, a gyógyulás segítése és az egészséges életmód állt, a beszélgetések moderátora Vajek Jutka és Vajek Andrea volt.
Mindezek mellett színes, életigenlő programok várták az érdeklődőket. Többek között dr. Pappné Pintér Csilla mesével szerzett vidám perceket a jelenlévőknek, akik frissítő tornán, közös sétán és örömtáncon is résztvehettek, vagy kipróbálhatták ügyességüket a pontozó és mézeskalács díszítő workshopon.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Energiaválság: Önkormányzatok és kultúra

Távhő: Tizenötszörös ár!