in ,

Egy gödöllői filmes filmje Gödöllőn

Országosan – így városunkban is – augusztus 30-án volt a premierje a gödöllői Csuja László által rendezett Virágyvölgy című filmnek. A Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon díjnyertes alkotás bemutatójára a gödöllői moziban került sor telt ház előtt. A történet dióhéjban: a külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

A bemutató vendége volt Csuja László és a film operatőre, Vass Gergely, akik a vetítés után közönségtalálkozón vettek részt. L. Péterfi Csaba moderátor közreműködésével a megjelentek néhány érdekességet is megosztottak a közönséggel. Kiderült, hogy a forgatás mintegy 26 napot ölelt fel, 52 különböző helyszínen, ami igen alacsony költségvetést, ellenben rendkívül gyors munkát vett igénybe. A szereplők kiválogatása sem volt könnyű feladat, ugyanis 1000 jelentkező közül kellett megtalálni a legmegfelelőbbeket.

A rendező elmondta, hogy bár a történet picit extrém, mégis megpróbáltak a hétköznapi valóság talaján maradni. Ezt a szereplőválogatás is bizonyítja, ugyanis amatőr színészekkel készült a Virágvölgy (a forgatókönyve pedig négy évig), akik sokszor önmagukat adták ebben a road movie-ban (például a kempingben alvó férfi a való életben a szóban forgó kemping recepciósa). A két főszereplő sem profi: Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere; Réti László pedig többszörös speciális olimpiai korcsolyabajnok.

A esten a pályakezdés is szóba került. Csuja László elárulta, hogy már a gimnáziumban is kacérkodott a filmkészítéssel: harmadik osztályban a barátaival a drogfogyasztás veszélyeiről készített egy „filmet“, amit a helyi gimnázium könyvtárában szándékoztak levetíteni, de nem sikerült. Ugyanakkor évekkel később, a gödöllői művelődési központban egy drogprevenciós eseményen bemutatták ezt a korai művet. De mit hoz a jövő? Csuja László elmondta, hogy a tervek már megvannak: egy testépítőről szándékozik filmet forgatni.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Boldog 100. születésnapot Ilonka néni!

Programözönnel köszönt be a GödöllŐsz