in

Egyetem a vásárvárosban

Osztályok, barátok, családok is ellátogattak az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra, amit a fővárosban, a Hungexpo területén rendeztek január 10-12-ig, s amin a Szent István Egyetem a legnagyobb egyetemek csoportjához illeszkedő méretű és kiállítású standdal vett részt. Nyolc kar, a gödöllői Zöld út Nyelvvizsgaközpont és a Helló Modern Agrárium projekt képviselői – közöttük számos hallgató – állták a sarat a három nap alatt, s válaszoltak kedvesen és nagy türelemmel a feléjük záporozó kérdésekre, tudván, a kiállítás sok látogatója számára ez az első randevú az egyetemek világával.

Jégkása és feketekávé, alma és szőlő, kémcsőbe töltött egy kortynyi vörösbor is várta az ínyenceket, s persze apró ajándékok, amelyek akár kabalákká is válhatnak a sikeres felvételi után. A gödöllői karok pultjainál szolgálatot teljesítők tapasztalatai szerint a Gépészmérnöki Karnál legtöbben az általános gépészmérnöki szak iránt érdeklődtek. A Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar kínálatából népszerű volt a vadgazda mérnök képzés. Többeknek okoz komoly fejtörést, hogy a mezőgazdasági mérnöki pálya iránt érdeklődve a 3 vagy az 5 éves képzést válasszák-e. A Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon az üzleti képzések mellett nagyon sokan kérdeztek az emberi erőforrás szakról, amely a modern piacgazdaság feltételei között működő vállalkozási és igazgatási szervezetekben kínál karriert.

Bár sokan ódzkodnak a kollégiumi élettől, a hallgatók igyekeztek meggyőzni őket is arról, hogy a kollégiumokban olyan közösségek alakulnak ki, amikbe bejáróként vagy albérletből igencsak nehéz bekapcsolódni. Ráadásul a gödöllői kollégiumnak az az előnye, hogy ár és szolgáltatások tekintetében igen széles a kínálata az olcsóbbtól a drágább lehetőségekig.

A rendezvényen mintegy ötven hazai felsőoktatási intézmény mellett körülbelül negyven külföldi felsőoktatási intézmény is képviseltette magát.  Az Education 18 ország, több mint kétszáz kiállítója vett részt, amelyek között szakképző intézmények is voltak.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Benedek Krisztina – A gödöllői perpetuum mobile

Köszönöm, nem kérek – Zöld könyvtáros könyvbemutató