in

El a kezekkel az iparűzési adótól

Dilletáns ötletszerűségnek nevezte dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Gödöllő város polgármestere, hogy Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke felfüggesztené az iparűzési adót. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere hangsúlyozta: ez a fővárosi közösségi közlekedés leállását jelentené.
Jávor Benedek azt mondta kedden, egy közös online sajtótájékoztatón, hogy az Európai Parlament bizottságain már átment egy csomag, amellyel az eddig tervezettnél sokkal több beleszólást kapnának az önkormányzatok abba, hogyan és mire költsék el a válságkezelő csomagot.
A kormány politikája kivéreztette az önkormányzatokat, új lehetőségeket kell keresni, hogy a települések vezetései el tudják látni a feladataikat – mondta Gémesi György, aki kiemelte: Az iparűzési adóból származó mintegy 1000 milliárd forintnak a 80 százalékából működési célokat finanszíroztak, közvilágítást, bölcsődéket, helyi közlekedést, jövőre pedig akár 100 százalék is lehet az arány. Szerinte ehelyett a „dilettáns ötletszerűség” helyett Parraghnak első körben a kamarai tagdíj eltörlésével kellene segítenie a cégeket.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Újabb elismerés a Gödöllői Városi Könyvtárnak

Elfogadta a parlament: Itt a rendkívüli jogrend és az új járványügyi szabályok