in ,

Elbontják a vasútállomás gyalogoshídját – június 11-től kerülni kell

Elbúcsúztak a gödöllőiek a vasútállomás gyalogoshídjától, amit a vasútfelújítási munkák során június 11-én elbontanak. A rendezvényen a város részéről dr. Gémesi György polgármester, a Szent István Egyetem részéről pedig dr. Szabó István intézet igazgató mondta el gondolatait. Az 1933-as Jamboree idején épült híd történtét Gaálné dr. Merva Mária osztotta meg a megjelentekkel. A beszédeket követően a jelenlévők szalagokra írták fel a nevüket, amiket azután felkötöttek a hídra. Az eseményen résztvevők a hidat ábrázoló emlékkártyát kaptak.
A kivitelező szerint nem lehet tovább halasztani a meglévő acélszerkezetű híd bontását, mert az akadályozza a további munkálatokat.
A gyalogos-aluljáró időbeni befejezéséhez szükséges ütemezés alapján a műtárgy háttöltését ki kell alakítani, ami érinti a felüljáró alapozását. A háttöltés kialakítása után a vasúti pálya építése folytatódik, ami úgy szintén érinti a gyalogos-felüljáró tartóoszlopait. Ezen munkák időbeni elvégzése szükséges ahhoz, hogy 2019. december 7-én újra megindulhasson a vonatforgalom a vonalszakaszon, a vágányzár időben befejezhető legyen.
A gyalogosforgalom teljes elterelésére azért van szükség, mert a következő időszakban történik az új vágányok víztelenítéséhez szükséges szikkasztó árkok kiépítése és az árokmélység a másfél métert is eléri. Ezt követően fektetik az új vágányokat, ami rendkívül intenzív teherszállítással jár. Amint megtörténik a sínpár fektetése, kezdődik a felsővezeték kiépítése és már közben is beindul a vasúti anyagszállítás.
Ezzel párhuzamosan természetesen épül az új utaskiszolgáló és üzemviteli épület is. Az átjárást az is lehetetlenné teszi, hogy az új peronok fél méterrel magasodnak a vágányok fölé.
A felüljáró elbontását követően az egyetemi városrész megközelítése a HÉV palotakerti megállójától a Szabadság út – Szent-Györgyi Albert utca – Páter Károly utca útvonalon lehetséges.
A másik terelőutat a HÉV-végállomástól jelölték ki: Állomás tér – Állomás út – ideiglenes vasúti átjáró – Premontrei utca.
Az ideiglenes gyalogos terelőút az aluljáró megnyitásáig, 2019. szeptember 20-ig
lesz érvényben.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Urban Verbunk – Néptáncvalóság

Átadták a Gödöllői Irodalmi Díjakat