in

Elhunyt Szörényi István

76 éves korában elhunyt Szörényi István rúdugró szakedző, a gödöllői egyetem testnevelési tanszékének egykori vezetője. Tanítványai több mint 150 országos bajnoki címet szereztek és nemzetközi szinten is szép eredményeket értek el.

2018 novemberében a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége (KIDS) életműdíjjal tüntette ki a Premontrei Gimnázium nyugalmazott testnevelő tanárát, aki 2019 nyarán kiérdemelte a Magyar Edzők Társasága (MET) elnökségének Edzői Életmű Díját. Szörényi István – kiemelkedő eredményei és több évtizedes lelkiismeretes munkája elismeréseképpen – 2018 májusában átvehette a Magyar Atlétikáért Ezüst Fokozat-díjat.

Szörényi István 1945-ben született Németországban, ahol szülei hadifogságban voltak. A Testnevelési Egyetemen szerzett szakedzői diploma után az ELTE nevelésszociológia szakán végzett. Gerelyhajításban, a PVSK színeiben országos bajnoki negyedik helyezett. A TF-en az NB I/B-ben kézilabdakapus, az NB I-ben a kosárlabdacsapat tartalékjátékosa, a Budapesti Építők színeiben tízpróbában – 6617 ponttal – országos bajnoki negyedik. A veterán Európa-bajnokságon (65 évesen) rúdugrásban ezüstérmes (3 méter), diszkoszvetésben ötödik (42,36 méter).

Tanítványai és tisztelői mellett két fia, egy leánya és négy unokája gyászolja. Temetéséről később intézkednek.

Nyugodjék békében!

Forrás: geac.hu

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ütős Tél a Talambától

Vigyázat! Végrehajtónak adják ki magukat a csalók!