in

Először rendeztek kolbásztöltő versenyt a városi piacon

Okánytól Őrbottyánig, Budapesttől Békéscsabáig keresztezték egymást a kolbászkészítésben járatos csapatok szombaton. Találkozópontjuk a gödöllői városi piac volt, ahol első ízben rendezték meg ezen ízletes eledel csemege és csípős kategóriáit készítők nemes küzdelmét, a Gödöllői Kolbásztöltő versenyt.
A sikert akár előre is borítékolni lehetett. És ebben csak a kisebb szerepet játszotta az időjárás, amely március első hétvégéjén is gondoskodott a gyártás első szakaszához, a daráláshoz, gyúráshoz és töltéshez szükséges hidegről. (A sütés pedig az italkóstolók után is fázós közönség melegedését is lehetővé tette.)
Az előkészítés oroszlánrészét a Gödöllői Piac Kft. végezte el, így mire Fekete Zoltán László igazgató a négytagú zsűri – Kulai László elnök (Napsugár Étterem), dr. Nánási Éva címzetes főjegyző, Gyarmati Károly és Zách Alfréd, a verseny támogatói – társaságában megnyitotta versenyt, már csak ez előre gondosan kiadagolt 10-10 kiló húst kellett átadni a gasztronómiai csapatoknak.
A munka délután kettőkor kezdődött – addig is sok, előre elkészített sütemény és húsfalatka fogyott -, s öt óra körül már az emeleti étterembe visszavonult zsűri asztalára kerültek a minták. Eközben az érdeklődő közönség száma egyre gyarapodott, az összegyűjtött jegyek tanúsága szerint 350-en kóstolták a frissen főzött-sütött kolbászokat, Gödöllő Város Népi Zenekara muzsikájától is vidám hangulatban. A piac udvarán veresegyházi hagyományőrzők a ostorukat pattogatva teremtettek igazi télbúcsúztató- tavaszköszöntő hangulatot.
A zsűri döntése szerint a csemege kategóriában a Lángoló kolbászok nevű vácszentlászlói csapat, csípős kategóriában a gödöllői Erikajálda nyerte az első gödöllői kolbászkészítő versenyt. A közönség tikettjeiből az Erikajálda gyűjtötte be a legtöbbet, így mindkét kategória közönségdíját elvitték.
A legdíszesebb asztal címet a gödöllői Petőfi iskola csapata nyerte. A legegységesebb csapat díját a Baranyai Klánnak ítélték. A hagyományőrző díjat az okányiak kapták. Népviseletben az Erdélyi Vándor Székelyek Köre vitte el a pálmát, a zsűri különdíjában az Erzsébet sörkert részesült. Mindezen kívül számos további jutalom talált gazdára.
Fekete Zoltán az eredményhirdetés végén elmondta, jövő év elején következik a folytatás. Méltatta a kezdeményezést dr. Gémesi György polgármester, aki a díjátadásban is közreműködött. Kiemelte, a rendezvény új közösségeket kovácsolhat össze és eredményesen népszerűsíti a városi piacot a gödöllőiek körében.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Az éhes felhő találkozott a nappal és jóllakott

Zala Péter fotókiállítása – Földrészeken átível csoda