in

Eredményes a “Bontsa a vonalat!” program

Bontsa a vonalat! címmel indult útjára országos rendőri bűnmegelőzési kampány az unokázós csalások visszaszorítására. A 2019 február elsején indult program fontosságára hívták fel a figyelmet a rend őrei a Gödöllői Rendőrkapitányságon. Az eseményen többek között Farkas Imre r. ezredes, kapitányságvezető adott tájékoztatót a programról, amibe a Gödöllő Városi Nyugdíjasok Egyesülete tagjai is bekapcsolódtak.
A tapasztalatok szerint a program kedvező fogadtatásra talált az idősek körében.
A bűnmegelőzési osztály munkatársai által indított program célja, hogy a veszélyeztetettekkel megismertessék a csalási módszert és tanácsokkal lássák el őket a követendő magatartásról. A munkába bevonták Pest megye rendőrkapitányságait és felvették a kapcsolatot a helyi nyugdíjas klubokkal, a szociális és egészségügyi intézményekkel, az önkormányzatokkal, a közterület-felügyelettel, a házi betegápolásban résztvevőkkel, a gyógyszertárakkal a postásokkal, a falugondnoki hálózattal, a helyi egyházközségek vezetőivel, a gyülekezetekkel és a különböző segélyszervezetekkel.

Az eddigi tapasztalatok szerint a programnak jelentős szerepe van abban, hogy Pest megye illetékességi területén az unokázós csalások tekintetében csökkenő tendencia figyelhető meg.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VÜSZI Nonprofit Kft parkolási ellenőr munkatársat keres

VÜSZI Nonprofit Kft útkarbantartó munkatársat keres