in

Ezek a helyi szabályok várhatók csütörtöktől

Tegnap elfogadta az országgyűlés a veszélyhelyzet meghosszabbítását, így polgármesteri hatáskörbe utalta a képviselő-testületi hatásköröket. A tegnapi rendelkezések értelmében várható döntésekről dr. Gémesi György polgármester Facebook-oldalán videóüzenetben számolt be:

– Önkormányzati hatáskörbe került a maszk használat, ennek kapcsán az egyeztetéseket követően az alábbi rendelkezések várhatók holnaptól: maszk használata kötelező lesz a játszótereken, a piac teljes területén, tehát a szabadtéri részeken is, a tömegközeledési eszközök várakozó helyein, megállóiban. Egyéb közterületeken, nem kötelező a maszk viselése.

– A kutyasétáltatással kapcsolatosan: A kutyafuttatókat nem zárják be, a palotakerti nagy kutyafuttatóban egyszerre csak 10 fő tartózkodhat benn kutyáival, a maszk használata itt is kötelező. A kisebb kutyafuttatókban egyszerre 2 fő tartózkodhat a kutyáival, szintén maszk használattal. Emellett a kormány határozat szerint a lakóingatlantól 500 méteres körzetben lehet kutyát sétáltatni este 8 és hajnal 5 között.

– A közétkeztetés továbbra is biztosítják azoknak a gödöllőieknek, akik a helyi középfokú oktatási intézményekbe járnak, amennyiben a szülők igénylik, akkor házhoz szállítják az ebédet.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Gödöllőn házhoz menő szolgáltatással foglalkozó üzletek

Csak időpontfoglalással fogadják ügyfeleiket a kormányhivatalok