in

Figyelem! Újabb módszerrel szednek áldozatokat a csalók!

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság Gödöllői Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy elszaporodtak az Önkormányzati, illetve egyházmegyei sértettek sérelmére elkövetett úgynevezett “business e-mail compromise” (kisiklatásos csalás) bűncselekmények, melynek a lényege a következő:

A sértettek részére, egyébként gazdasági kapcsolatban álló cég nevében, de megtévesztő hasonlóságot mutató, vagy gmail.com-os tartományból érkező e-mail-t küldenek, melyben a gazdasági partner bejelenti, hogy bankszámlaszáma megváltozott.
Volt rá példa, hogy egy ilyen e-mail-t megelőzött egy megerősítő telefonhívás is, melyben megtévesztőleg, magát a gazdasági partner pénzügyi előadójának kiadó ismeretlen személy szóban is közölte a fenti információt a bankszámlaváltozásról.

A rendőrség kéri, fokozottabb figyelemmel kísérjék az ilyen jellegű megkereséseket! Célszerű személyesen és/vagy telefonon az adatokat visszaellenőrizni azon a telefonszámon, ami az adott szervezettel eredetileg kapcsolattartóként lett feltüntetve.

A rendőrség kéri, hogy akinek a részére hasonló tartalmú megtévesztő e-mail érkezik, úgy azt jelentsék a Gödöllői Rendőkapitányságon a godollork@pest.police.hu e-mail címen!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Improvizációs fesztivál, gödöllői elődöntő

Hagyományőrző lovas tisztelgés március 15-én