in ,

Florárium – A rendszerbe foglalt kert

Florárium címmel új kiállítás várja az érdeklődőket a GIM-házban. Az falakon újra, ám átgondolva kelnek életre a múlt század elején működött szecessziós művésztelep fái virágai, Körösfői-Kriesch Aladár felesége, Ilka kertje. A GIM-ház fiatal alkotói, Bárány Fanni, Éger Csenge, Kecsés Fanni, Köves Renáta, Ujváry Berta, Sipos Lili és Szabó Lilla Laura a művésztelep alkotóinak művei által inspirált kortárs textil kollekciókat vonultatnak fel.
A kiállításon L. Péterfi Csaba, a polgármesteri kabinet vezetője mondott köszöntőt, aki úgy fogalmazott, ez a kiállítás összeköti a múltat és a jelent.
Ezzel a gondolattal egyetértett Keserű Katalin művészettörténész is, aki megnyitó beszédében kiemelte a kiállított művek szemléletbeli újszerűségét és a fiatal alkotók látásmódját.
Külön kitért arra, hogy az egykori művésztelep alkotói inspirációként szolgáló műveinek motívumait sikerült rendszerbe és struktúrába rendezniük, s ezzel újragondolva, tovább éltetniük azokat.
A kiállítás egyben a Gödöllői Iparművészeti Műhely épületének tervezett felújításához kapcsolódó támogatói kampánynak is része.
A bemutatott alkotások motívumaival elkészült egy különleges, limitált példányszámú, egyedi tervezésű és kivitelezésű kollekció – füzetek, vászontáskák, kendők, printek, terítők- aminek egyes darabjaihoz támogatói jegyek megvásárlásával lehet hozzájutni.

A kiállítás kurátora Hidasi Zsófia textilművész.

A tárlat szombatonként 14-18 óráig, valamint más napokon előzetes bejelentkezés alapján tekinthető meg.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MUZA 40

Keresztül Gödöllőn: Két keréken, biztonságban