in

Folytatódik az élelmiszermentés

A Megújult Nemzedékért Alapítvány (MNA) – a Szeretet Lángja Gyülekezet civil szerveztének – önkéntesei hősiesen kitartottak a karantén-időszakban, dacolva a fertőzés veszélyével, és továbbra is rendületlenül folytatják városunkban helyi partnerszervezetként a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszermentő programját. Ennek keretében rendszeresen elhozzák a programba bevont gödöllői TESCO-, ALDI-, KFC-ből, valamint külön szervezésben a JÓkenyér pékségből az élelmiszerfelesleget és kiosztják a rászorulók között hétköznapokon Gödöllőn, szombaton pedig a szervezet isaszegi önkéntesei városukban.

Az eddig megszokott nagy napi mennyiség az elmúlt hetekben csökkent, így Gödöllőn elsősorban a helyi lakosok részesülhetnek az élelmiszerfeleslegből, ami főképpen pékáru, zöldség, gyümölcs, de időről időre érkeznek az Élelmiszerbank központi raktárából is tartós élelmiszeradományok. Ezen túl vannak rendkívüli akciók is, mint pl. a TESCO és az Élelmiszerbank által 2020. június 19-től augusztus 31-ig szervezett tartós élelmiszerek gyűjtése, amit ugyancsak az élelmiszermentők osztanak ki mindazoknak, akiknek szükségük van rá.

Az élelmiszerfeleslegből való részesülés alapfeltétele, hogy az egyes családok szerepeljenek a szervezők nyilvántartásában, ami széles körű egyeztetésen alapul az Önkormányzat Szociális irodájának közreműködésével. De biztosan vannak még,  akik nehezen kérnek segítséget. Ezért szeretnénk felhívni továbbra is a gödöllői polgárok figyelmét, hogy ha tudnak környezetükben olyan embertársukról, aki nehéz helyzetbe jutott, forduljanak bizalommal a projekt koordinátorához, Bocsor Krisztinához a +36 70 325 8729-es számon vagy az elelmiszergyujtes.info@gmail.com email címen! Nagy segítség lehet ez a bizonytalan járványügyi helyzetben, amikor a szokásosnál még többen küzdenek nehézségekkel.

Az osztáshoz Gödöllőn az Önkormányzat egy központi helyen fekvő helyiséget bocsájtott rendelkezésre, ami jó megközelíthetősége miatt kulcsfontosságú mindenekelőtt a kisgyermekes és idősebb  családok számára. Olykor sajnos előfordulnak rendbontások váratlan látogatók miatt, de az ott lakók nyugalmának megóvása érdekében ezt igyekeznek mindig orvosolni, ha kell, az Önkormányzat Közterületfelügyeleti munkatársainak bevonásával.

A projekt önkéntesek önzetlen munkájával működik, de a fenntartása így is komoly anyagi terhet jelent a szükséges eszközök beszerzése, az adminisztrációs kötelezettségek és a tavaly vásárolt jármű üzemeltetése miatt. Ebben nagy segítséget nyújt – pályázatok és egyéb támogatások mellett – Gödöllő város önkormányzata is, de a szükséges önerőhöz a Megújult Nemzedékért Alapítvány köszönettel fogad még adományokat a 11600006-00000000-32708972 számlaszámára, a közleménybe kérjük feltűntetni, hogy “Élelmiszermentés”!

Szívből reméljük, hogy a gödöllői eredményes működés jó példával jár a környező települések számára is, és ennek mintájára idővel a saját településeiken is bekapcsolódnak az Élelmiszerbank programjába.

Kecskés Judit, civil referens

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Lehár Ferenc operettjei és opera slágerek a Lovardában

Felhívás jogi ügyintézői munkakör betöltésére