in ,

Gödöllő Opatijában, Európa Kulturális Fővárosában

2020 január 1-től Horvátország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki szerepét, februártól pedig Rijeka és Opatija egy éven át Európa Kulturális Fővárosa lesz.
Ennek egyik nyitó rendezvényeként, július 14-én Opatijaban, az Angol parkban található felújított múzeum épületében nyílt meg Czédly Mónika Erzsébet királyné emlékkiállítása.
A kiállítás külön érdekességként is szolgált a helyieknek, mivel eddig csak feltételezték, hogy Erzsébet királyné járt Abbáziában. A kiállításra külön kutatást is végzett Czédly Mónika és a korabeli újságokból kiderült, hogy ha csak átutazóban is, de valójában megfordult a városban.
Ivo Komsic, Opatija polgármestere nagy örömmel köszöntötte a kiállítást.
Gémesi György, Gödöllő polgármestere a megnyitón elmondta, hogy Bad Ischl mindkét település testvérvárosa és annak polgármestere, Hannes Heide egyfajta hídként segítette, hogy ez a kiállítás megvalósuljon.
A kiállítás 10 hónapon át lesz látható, melynek megvalósulását Optaija önkormányzata, Gödöllő Város önkormányzata, a Gödöllői Királyi Kastély a D’Elia Szalon és magánszemélyek támogatták.
A megnyitón közel ezer ember vett részt.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Átadták a Gödöllő Egészségügyéért Díjakat

Újabb forgalmirend-változás!