in ,

Gödöllő országosan a 4. legélhetőbb járásszékhely

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet ráirányította figyelmünket városaink élhetőségének és ellenálló képességének jelentőségére. Településeink életét olyan irányok mentén kell formálni, melyek gyorsabb, egyszerűbb és kevesebb káros következménnyel járó alkalmazkodást tesznek lehetővé. A HÉTFA Kutatóintézet szakértői által összeállított Járásszékhely Monitor 2020 a magyar kis- és közepes méretű városok vezetését és közösségeit igyekszik abban segíteni, hogy a korábbinál ellenállóképesebbé és élhetőbbé alakítsák településeiket. Az elemzés a 2012–2018 közti adatok alapján készült.

A HÉTFA Kutatóintézet szakértői által összeállított Járásszékhely Monitor 2020  a magyar járásszékhelyek életminőségét vizsgálja  nyolc dimenzió mentén:  stabil demográfiai helyzet,erős gazdaság, élhető és biztonságos települési környezet,szociális biztonság,egyéni jómód,erős civil társadalom,fiatalok kompeteniái,elérhető szolgáltatások.
Az elemzés a koronavírus-járványt megelőző időszakra, a 2010-es évekre fókuszál: egyrészt, bemutatja, hogy melyik magyarországi járásszékhelyeken volt a legjobb élni 2018-ban, másrészt összeveti a járások kialakítását megelőző és a jelenlegi viszonyokat.
A rangsor élmezőnyében Szentendre, Gödöllő, Paks és Dunakeszi mellett több megyeszékhelyt is találunk, például Székesfehérvárt, Győrt és Veszprémet.

A 174 járásszékhely összesített eredményeként Gödöllő a negyedik helyre került.
1. Székesfehérvár (a városi életminőség index  63,3), a 2. Szentendre (63,0), 3. Győr (62,1)  Gödöllő városi életminőség indexe 61,9 lett a HÉTFA Kutatóintézet felmérére szerint.
A teljes felmérés a www.hetfa.hu oldalon megtekinthető.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Beszélgetés Varga Lillával

Egyre virágosabb az Alsópark