in

Gödöllő- Wageningen: Széleskörű, aktív kapcsolat

Holland testvérvárosunk, Wageningen küldöttsége volt városunk vendége a múlt hét végén. A Geert van Rumund polgármester által vezetett delegációban a wagengeni város- és intézményvezetők mellett a civil szervezetek képviselői és diákok kaptak helyet. Ennek megfelelően a gödöllői program is rendkívül széleskörű volt.
Péntek reggel fa és virágültetéssel kezdődött, az Alsóparkban, a Wageningen  sétánynál lévő területre Gémesi György, Gödöllő és Geert van Rumund, Wageningen polgármestere egy tölgyet ültetett el, köré pedig a küldöttség tagjai nárciszokat, és testvérvárosunk ajándékaként különleges holland tulipánokat ültettek: a Szabadság tulipánja nevet viselő virágok hagymáit – amit két holland asszony nemesített és nevezett el. Ezt követően a csoport tagjai – mindenki a szakterületének megfelelő területen – ismerkedett a Gödöllőn folyó munkával. Holland vendégeink ellátogattak többek között az Egyesített Szociális Intézménybe, ahol részt vettek az idősek világnapja rendezvényét, az egyházi csoportok képviselői és a városvezetők becsatlakoztak a református templomban megtartott Coventry liturgiába, a településvezetők pedig az önkormányzati választási rendszerrel ismerkedtek.
Wageningeni barátaink bekapcsolódtak a városi rendezvényekbe is. Szombaton lerótták tiszteletüket Török Ignác szobránál, az aradi vértanúkra történt megemlékezésen. A városi piacon megrendezett főzőversenyen ízelítőt adtak a holland gasztronómiából, kilátogattak a főtérre ahol részt vettek a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete által rendezett Egészségnapon.
Mindezek mellett a látogatás számtalan találkozásra, új barátságok születésére adott lehetőséget.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

120 milliós fejlesztés: Megújult a tüdőgondozó

Varázsbolti mesék