in , ,

GÖDÖLLŐI IRODALMI DÍJ PÁLYÁZAT 2022 – „KIFOGÁSOK”

GID 2022 – 400 000,- Ft összdíjazású szépirodalmi pályázat

A pályázat témája: Kifogások

Gödöllő Város Önkormányzata, a Gödöllői Városi Könyvtár Irodalmi KerekAsztala, az Irka és a Gödöllői Ottlik Kör irodalmi díjat alapított 2012-ben, mely tíz év után, 2022-ben országossá válik. A díj fővédnöke dr. Gémesi György, Gödöllő Város polgármestere és L. Péterfi Csaba kabinetvezető. A díj célja, hogy a tehetséges, pályakezdő irodalmi alkotókat felkutassa, támogassa, és segítsen írói pályájuk elindulásában.

A Gödöllői Irodalmi Díj 2022-re várjuk a magyar nyelven alkotó, magyarországi lakcímmel rendelkező, amatőr szerzők alkotásait.

A pályázatra még nem publikált írásokat (melyek sem online, sem nyomtatott formában nem jelentek meg, megjelenésük jelenleg nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig nem is várható) várunk olyan alkotóktól, akiknek önálló kötete még nem jelent meg (magánkiadás nem számít). A nevezés jeligés. A pályázat összdíjazása 400.000 forint, a győztesekről szakmai zsűri dönt.

A zsűri tagjai: Kiss Judit Ágnes és Karafiáth Orsolya József Attila-díjas költők. Nagyszámú beérkezett alkotás esetén előválogatást tartunk, és a legjobb 50 pályamű kerül a zsűri elé.

Pályamunka: egy pályázó maximum kettő verset és egy prózai írást küldhet be. Versnél terjedelmi korlát nincs, prózánál maximum 8 ezer karakter (szóközökkel együtt). A pályázatra a jelentkező kizárólag saját szellemi tulajdonát képező művet küldjön be. Ha a pályázó máshonnét vesz át szöveget/szövegrészletet, akkor mindig pontosan tüntesse fel az átvétel tényét.

A pályázat jeligés. Nevezési díj nincs, a nevezés alsó korhatára 14 év.

A pályaműveket e-mailben, csatolmányként várjuk az irodalmidij@gvkik.hu  címre (word formátumban), az üzenet tárgyában a Gödöllői Irodalmi Díj 2022 szerepeljen.

A pályaművekre csak a jelige kerüljön. A pályaműveken személyes adat NE szerepeljen. Az e-mailhez mellékeljenek egy adatlapot:

jelige, név, életkor, kategória, lakcím, telefonszám, email-cím, pár soros bemutatkozás.

A pályázat összdíjazása bruttó 400 000,- forint, melyet a zsűri a beérkezett alkotások függvényében oszt meg. Ezen felül a díjazottak oklevélben részesülnek, és a nyertes alkotások felkerülnek a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ honlapjára.

Beküldési határidő: 2022. augusztus 1. éjfél

A Gödöllői Irodalmi Díjat 2022. október 9-én adjuk át a Gödöllői Városi Könyvtárban, a Könyves Vasárnap programsorozat keretein belül.

További információ: Istók Anna (06-20) 967-1408, vagy istoka@gvkik.hu

https://www.gvkik.hu/godolloi_irodalmi_dij

A pályázó alkotása elküldésével hozzájárul, hogy művét a Gödöllői Városi Könyvtár honlapján és közösségi oldalain a szerző neve feltüntetésével publikálja.

Támogatónk: Gödöllő Város Önkormányzata

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Fotó: hunfencing.hu

Eb-győztes Gémesi Csanád és a kardcsapat

A Gödöllői Városi Mozi műsora