in

Hagyományőrző lovas tisztelgés március 15-én

Idén már 19. alkalommal került sor a március 15-ei lovas-fogatos díszelgésre.
A gödöllői térség lovasait és fogathajtóit évente a Tarsolyos Lovasegylet és a Gödöllői Lovas Sport és Hagyományőrző Egyesület hívja össze erre az országos viszonylatban is kiemelkedő rendezvényre.
A felvonulás élén az Egyesület vezetői lovagoltak, majd az 1848 –as zászlók alatt a hagyományőrző huszárezredek lovasait láthatták az érdeklődők.
Idén a gödöllői és isaszegi Császár huszárok, a péceli Coburg huszárok, a mogyoródi Sándor huszárok, a váci Miklós huszárok és Hort község Székely huszárjai képviselték hagyományőrző egyesületeiket.
A lovas díszelgés vezérfogatát, a domonyvölgyi Lázár Lovasparkot is képviselő négyesfogatot, a lovas bravúrjairól híres, remek hajtó, Szegedi Gábor vezette.
A fogaton nemzeti szalagos fekete zászlót tartott Bárány István a GLSE alapító tagja, emlékezve a tavalyi felvonulás óta elvesztett kiváló lovasokra: Hrustinszki Ferencre, a GLSE örökös tiszteletbeli elnökére, és a gödöllői születésű Dallos Andorra, a Szilvásváradi Ménesgazdaság igazgatójára, aki felvonulásokat mindig nagyvonalúan támogatta.
A fogatot – melyen helyet kaptak a felvonulás állategészségügyi előírásait segítő hatósági állatorvosok is – az isaszegi Izsó Lovarda lovasai követték. A csapatot Izsó Boglárka és Pápai Gergő vezették.
Őket a gödöllői Dombtető Póni Klub lovasai követték, majd Bezzeg István ceglédi fogata következett nemzeti címerünket alkotó árpádházi zászlóinkkal.
Harazin Nándor csömöri fogatán a Tarsolyos Lovasegylet zászlói lobogtak. A felvonuláson a GLSE és a Szada SE lovasai mellett részt vettek a Fóti Kaszkadőrök, a Mogyoródi Hobbi Lovas Kör, a Kistarcsai Szabolcs Lovarda és a Domonyi Lovas Sport Központ lovasai is.
Mögöttük haladt az őrbottyáni Peszeki Imre népi fogata történelmi zászlóinkkal, majd Guba Ferenc szadai népi fogata, melyet címeres nemzeti zászlók díszítettek.
Az őrbottyáni Jakab László hajtotta a felvonulást évente zászlódísszel ellátó Magyar Nemzeti Lobogó Társasága fogatát, melyen városunk zászlói is láthatóak voltak.
Az utolsó fogat a Történelmi Vitézi Rend zászlóival díszített fogat volt, amint a vácrátóti Nyéki János hajtott.
A díszelgést idén is a Kistarcsai Ezüst Ló Versenylómentő alapítvány barokk öltözetű lovas hölgyei zárták.

 

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Újabb módszerrel szednek áldozatokat a csalók!

Zöld Forgatag