in ,

Hálaadó istentisztelet a gödöllői evangélikus templomban

Elkészült az evangélikus templom tetőjének cseréje, melynek alkalmából szeptember 27-én 10 órától hálaadó istentiszteletet tartottak. Az igehirdetést dr. Fabiny Tamás püspök végezte.

A munkák július 27-én kezdődtek, a felújítás során lebontásra került a régi szürke színű palafedés és az alatta lévő deszkázat. A belső kupola és a külső teherhordó szerkezet közötti részen 20 cm-es hőszigetelés került elhelyezésre, a mai kornak megfelelő rétegrenddel. Új héjazatként a mai kor követelményeinek megfelelő tartós szálcement pala (más nevén műemlék pala) került a tetőre, a korábbi megfakult szürke helyett vörösesbarna színben. A vízelvezetésről teljesen új csatornarendszer gondoskodik.
A gyűjtés, előkészítés és kivitelezés során igazi összefogás jött létre. Adományok, jótékonysági koncertek, a Magyarországi Evangélikus Egyház és Gödöllő Város Önkormányzata támogatta a beruházást.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ismét Erzsébet Klub!

A kultúra iránt nagy az igény