in

“Hazatér” a válogatott jobbátlövő

Beszélgetés Tóth Attila kézilabdázóval

A 23 éves kézilabdázó, Tóth Attila visszatér egykori sikereinek helyszínére, Veszprémbe. Nagyjából egy hete vált biztossá, hogy egy egri év után a nyártól az Éles József által vezetett, az elsőosztályba frissen feljutott Veszprém-Felsőörs csapatát fogja erősíteni a Gödöllőről indult sportoló. A korábban már a felnőtt válogatottban is bemutatkozó jobbátlövőt kérdeztük a közel múlt eseményeiről.

Az utóbbi hetek-hónapok az új csapat keresésével teltek leginkább neked? Vagy mikor vált egyáltalán számodra egyértelművé, hogy elhagyod az Egert?

A vírushelyzet alatt nem igazán keresgéltem csapatot, mindenkinek új volt a szituáció. Az utóbbi két hétben dőlt el igazából, hogy nem maradok Egerben. Az egyik szemem sírt a másik nevetett emiatt. Szerettem Egerben lenni, de várom már Veszprémet.

Hogyan és mikor került a képbe a Veszprém-Felsőörs csapata, amikor kiderült, hogy NB1-es indulók lesznek? (szerk: Tóth az NBI/B-ben már játszott ott a 2018/19-es idény második felében.) Gyakorlatilag ez egyfajta hazatérésnek fogható fel?

Már azelőtt megfordult a fejemben, hogy ez biztossá vált. Ha NB1/B lett volna, akkor is oda mentem volna. Veszprém a második otthonom mindig örömmel megyek vissza, úgyhogy abszolút mondható annak.

Sok megkeresésed, ajánlatod volt az elmúlt időszakban?

Volt néhány lehetőségem, de ez volt a legjobb mind közül.

Mennyi játéklehetőséggel számolsz az új csapatodban?

Egyedül leszek a posztomon, tehát lesz elég játék lehetőségem ismét, de ezen a téren Egerben sem volt baj, ezt kijelenthetem. Az tény, hogy te már voltál felnőtt válogatott korábban.

Hosszútávon az a célod, hogy újra visszakerülj, vagy most csak lépésről-lépésre gondolkodsz?

Nem görcsölök rá, hogy esetleg később visszakerüljek válogatott szintre. Szeretném magamból kihozni a legtöbbet, amit csak lehet, és akkor biztos nem lesz problémám az életben. Stabil fejlődést szeretnék elérni a jövő évben is.

Hogyan telt számodra a karantén időszaka? Sokat voltál itthon Gödöllőn?

Itthon voltam, a családdal töltöttem a legtöbb időmet. Jól esett ez a hosszabb szünet. Volt időm kicsit más dolgokra is. Régi barátokra, minőségi időtöltésre.

Hogyan értékeled egyébként összességében az elmúlt egy évedet Egerben? Milyen tapasztalat volt a karrieredben?

Eger fantasztikus volt, minden percét élveztem. Az emberek, a város, a csapat is nagyszerű volt. Rengeteg szeretetet kaptam ott. Eger örök emlék marad számomra tényleg csak jókat tudok róla mondani.

Mennyi időre kötelezted el magad most Veszprémbe? És hogy áll a csapat, már teljes mértékben rajtra kész a csapat a keretet és az átigazolásokat illetően a jövő szezonra?

Egy évre szól a szerződésem, de szívesen maradnék még itt, akár le is telepednék. Ez a csapat már régóta együtt van, csak néhány játékos cserélődik. Szóval biztos vagyok benne, hogy készen áll a csapat az új idényre.

Hornyák Balázs

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Körösfői-Kriesch Aladárra emlékezünk

Pályázat csecsemő- és kisgyermeknevelő munkakör betöltésére