in ,

IRKA 10

Vidám estével és jubileumi kiadvánnyal ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját az IRodalmi KerekAsztal, közismertebb nevén az IRKA. A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ zsúfolásig megtelt konferenciatermében megrendezett jó hangulatú  beszélgetésre az alapítók és a jelenlegi tagok mellett azok is eljöttek, akik az elmúlt évtized alatt elsodródtak a csapattól, valamint ott voltak a feltörekvő fiatal szerzők is, akik a kurzusoknak köszönhetően lépegetnek előre az irodalom ösvényén.

A rendezvényen Gémesi György polgármester köszöntötte az IRKA tagjait, akik – mint mondta – jelentős értéket képviselnek Gödöllő kulturális életében.
Az est folyamán Istók Anna, az írókör vezetője fotó összeállítással, eddig el nem hangzott és meg nem jelent írásokkal elevenítette fel az elmúlt évtized eseményeit: a tagoknak szóló kurzusokat, a nyári írótáborokat, és az irodalomkedvelőknek is szóló  könyvbemutatókat és irodalmi esteket.
Mint azt az est moderátora, L. Péterfi Csaba kérdéseire válaszolva elmondta, az IRKA számára rendkívül sokat számított, hogy a könyvtár támogatta 2008 októberében létrejött kezdeményezést, valamint, hogy Galántai Zoltán és Kabai Lóránt írók szárnyaik alá vették a szárnyaikat bontogató írókat, költőket. A tagok közül ma már sokan publikálnak különböző irodalmi lapokban, rendszeresen vesznek részt pályázatokon és jónéhányuknak önálló kötete is megjelent.
Mindezek mellett az elmúlt években öt antológiát adtak ki a tagok írásaiból A parkon át

, Karcvonások, Álmok hajótöröttje, Fő az irodalom és Darwin parázik címmel, ezek sokszor kapcsolódtak a városi kulturális tematikus évekhez.
Most egy jubileumi kiadványt állítottak össze az egykori és a jelenlegi tagok írásaiból.
Az “IRKA 10” -ben negyvenhat szerző alkotása szerepel. Az alapítók és az újonnan csatlakozók munkái mellett a már elhunyt tagok, írásai is helyet kaptak. A novellák és versek mellett a kiadvány illusztrációi is a tagok alkotásai.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Csillagszarvas – előzetes

Wageningen-Gödöllő