in ,

Istent dicsérő műalkotások

Hagyományosan a Premontrei Auditóriumban mutatja be munkáit a GÖMB Alkotócsoport. A kiállított munkákat Szent Norbert halálának közelgő 900. évfordulója ihlette. A GÖMB már negyedk alkalommal rendezte meg itt a tárlatot, amelyen ez alkalommal is olyan alkotások mutatkoznak meg, amelyek Isten dicséretét hirdetik.

A megnyitón Balogh Péter Piusz O.Praem. apát mondott köszöntőt, majd Ulmann Péter O. Praem. nyugalmazott perjel nyitotta meg a kiállítást. Úgy fogalmazott: A művészet a teremtő világot közvetíti. A művésznek az Istentől való képessége okán közlési kényszere van, és ha van közölni valója, azt művészete sajátos eszközeivel teszi. A művészi közlés előnye, hogy a világról azt is képes elmondani, amire nincsenek szavaink. A művész látásmódjának, gondolkodásmódjának és világszemléletének szűrőjén keresztül elmond Istenről, a világról kézenfekvő igazságokat, vagy transzcendens tényeket.
A megnyitón a Premontrei Kántorátus közreműködött.
A Premontrei Auditóriumban ez alkalommal Bajkó Dániel, Balla Vera, Bányai Gizella, Bérczesi Dienes Erika, Bujdosó Ernő, Fábián Dénes Zoltán, Kovács Gabriella, Lőrincz Ferenc, Márvány Miklós, Mészáros János Pirók Irén, Rehák Júlia,, Sz. Jánosi Erzsébet és Szinvai Pál munkái tekinthetők meg.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Képviselő-testületi hírek röviden

A rejtőzködő értékek kutatója: Szlávik Jánosné