in

Káprázatos gödöllői teljesítmények a 125. Magyar Atlétikai Bajnokságon

Sokáig emlékezetes hétvégét tudhatnak maguk mögött a GEAC atlétái. A gödöllői alakulat kiemelkedően szerepelt és 10 érmet szerzett a két napos verseny során, amit augusztus 8-án és 9-én bonyolítottak le a Lantos Mihály Sportközpontban.

A női váltókat a GEAC uralta és dominálta, hiszen sikerült a duplázás, 4×100 méteren és 4×400 méteren sem talált legyőzőre a gödöllői négyes. Répási Petra, Pótha Johanna, Dobránszky Laura és Nádházy Evelin tökéletesen összehangolt váltásokkal, 46.53 másodperccel lett a 4×100 méter bajnoka. 4×400 méteren az előző négyesen egy helyen változtatva (Pótha Johanna helyén Csernyánszky Sára futott), sikerült bizonyítani, hogy idén a nőknél nincs jobb a GEAC váltóinál, 3:45.94 perc állt az órán a beérkezéskor. Karakasné Hasznos Jutka és Körmendy Katalin kiváló munkát végzett a váltók felkészítésénél.

A harmadik bajnoki címet Ajide Dániel szerezte, aki az előző hetekben egyre inkább formába lendült. Talán kisebb meglepetésként szolgált a még csak 20 éves sportoló kimagasló formája, viszont ezt kihasználva, tovább javította 400 méteres egyéni csúcsát is, 47.55 másodperce. Dani lett a 400 méter országos bajnoka. 200 méteren is remek futással rukkolt elő, szoros befutó után bronzérmet szerzett, 21.52-es idejével.

Nádházy Evelin duplázni tudott az egyéni számokban is, ami az érmeket illeti. Hiszen 400 méteren a második, 200 méteren pedig a harmadik helyet szerezte meg. Evelin mindkét számban idei legjobbját tudta futni, 400-on 53.84, 200 méteren pedig 24.62 másodperc lett az ideje. A női 200 méteren nem mehetünk el szó nélkül Pótha Johanna teljesítménye mellett sem, aki egészen fantasztikus futást produkálva, nagyon szorosan az élmezőnyhöz közel ért a célba. 24.51-es ideje új egyéni csúcs, amivel épphogy lecsúszott a dobogó harmadik fokáról. Johanna a 100 méteres döntőben is ott volt, ahol a hatodik helyet szerezte meg.

A női 100 méter gáton sem maradt el a siker. Répási Petra egy jó előfutam után a döntőben idei legjobbját elérve, 13.37 szekundumos időt futva a bronzérem büszke tulajdonosának mondhatja magát.

Áttérve az urak teljesítményére Szörényi István rúdugró tanítványai, mondhatni hozták a szokásos sikereket. Bár a még mindig csak ifi korú Bánovics József teljesítménye kisebb meglepetésnek mondható, de mindenképp örvendetes. Joci beállítva egyéni legjobbját (470 cm) a harmadik lett a férfi rúdugrás mezőnyében, ami nagyon biztató a jövőre nézve. Simonváros Csanád újra jó formában ugrott, nagyon profi hozzáállást tanúsítva és jól versenyezve, 510 centire tette utolsó sikeres kísérletét, amivel ezüstérmet szerzett.

A középtávfutó Pápai Márton élete eddigi legjobb bajnoki hétvégéjét produkálta a helyezések tekintetében. 1500 méteren nagyot küzdve a második helyen tudott célba érkezni, ideje 3:55.13 perc, 800 méteren pedig a negyedik helyért harcolt, de azt magabiztosan szerezte meg 1:53.39-es idővel.

További értékes helyezések közé tartozik Kriszt Katalin magasugrásban szerzett ötödik helye. 172 centiméteres eredménye nem sokkal maradt el nem rég felállított egyéni csúcsától. Dobránszky Laura viszont 400 méter gáton tudott faragni az eddigi legjobbján, 1:02.66-os idejével a remek hatodik helyet szerezte meg. Szintén hatodik lett az ifi korú Simonváros Zille, aki a felnőtt női mezőnyben 360 centiméteres magasságon tudott átjutni. A férfiak 4×400 méteres váltója Tóth Zsombor, Normann Márton, Soos Levente, Pápai Márton összeállításban a hatodik helyet szerezték meg. Idejük 3:21.51 perc.

A sportolókat Karakasné Hasznos Jutka, Körmendy Katalin, Deutsch Péter, Pogány Mihály, Zsivoczky-Pandel Attila, Szörényi István, Kovács Zoltán és Kovács Gábor Krisztián edzők készítették fel.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Operett és opera slágerek a Lovardában

Tájékoztatás közterületen történő permetezésről