in

Képek, amik szeretetből születtek

Győriné Tóth Mária festményeiből és kézműves munkáiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza galéiájában.
Győriné Tóth Mária gyermekkora óta fest, ám munkáit most mutatja be első alkalommal nyilvánosság előtt. A kiállítást megnyitó L. Péterfi Csaba egy mesevilághoz hasonlította a képek hangulatát. Mint mondta, a színes, vidám alkotások örömet és szeretetet sugároznak, visszaadják azt a melegséget, ami Mária családját is jellemzi.
– A festészet számomra mostanra a kapcsolatokról, a kapcsolódásokról szól – mondta Győriné Tóth Mária, aki elmondta, hogyan vált élete részévé a festés és a kézműveskedés. Kitért arra is, hogy a különböző technikák használatával hogyan születik meg egy-egy alkotás, hogyan derül ki, “mi kívánkozik az alapra”. Mint mondta, sokan kedvelik azokat a képeket, amik az általa kikísérletezett gipsz-homok technikával készülnek, s amiket bátran lehet tapogatni, símogatni.
A tárlaton, a kiállító gyermekeiből álló Mányai Duó adott zenés szolgálatot. A megnyitót is áthatotta az a szeretet, amit Győriné Tóth Mária képei közvetítenek.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Már lehet szavazni a Prima Primissima közönségdíjasára!

Képviselő-testületi döntések