in

Képviselő-testületi döntések

A képviselő-testület május 17-i ülésén úgy döntött, hogy a belvárosban egyre növekvő parkolási igények, továbbá a vasútfejlesztés során a vasútállomás melletti P+R parkoló férőhely szám csökkenése és a vonatközlekedés hamarosan bekövetkező átmeneti szünetelése miatt bővíti a Művészetek Háza melletti parkoló területét és férőhely számát.

A parkoló területe jelenleg 2730 négyzetméter, amit 5530 négyzetméterre növelnek, így a jövőben ott 195 személygépkocsi parkolására nyílik mód. A személygépkocsi parkolók közül továbbra is négyet tartanak fenn mozgáskorlátozottak számára. A Művészetek Háza mellett sorompóval elzárt területen 15 férőhelyes szolgálati parkoló létesül.
A beruházás várható költsége nettó 79 millió forint, amit a VÜSZI Kft. szabad eredménytartalékából finanszíroznak. Eredményes közbeszerzés esetében a beruházás 2018. szeptember elsejére megvalósítható.
*
A képviselő-testület elfogadta a gazdasági társaságai és közalapítványai múlt évi működéséről készített beszámolókat.
*
Új rendeletet alkotott a képviselő-testület az egészségügyi alapellátás körzeteinek megállapításáról, aminek a hatálya a Gödöllő közigazgatási területén területi ellátási kötelezettséggel működő háziorvosi körzetekre, házi gyermekorvosi körzetekre, fogorvosi körzetekre, az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátásra, a területi, illetve iskola védőnői ellátáshoz kapcsolódó körzetekre, az iskola-egészségügyi ellátásra, valamint az ellátásban közreműködő személyekre, szolgáltatókra terjed ki.
A rendelet szerint 11 háziorvosi, 7 házi gyermekorvosi, 6 fogorvosi, 3 gyermek fogorvosi és 10 védőnői körzetet alakítanak ki, amelyeket utcajegyzék alapján állapítottak meg.
A képviselő-testület az alapellátáshoz kapcsolódó iskolavédőnői ellátást a Tormay Károly  Egészségügyi Központ alkalmazásában álló iskolavédőnőkkel, valamint egyéni vállalkozó védőnőkkel kötött feladat ellátási szerződés útján biztosítja.
Az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi, házi gyermekorvosi ügyeleti ellátás tekintetében egy körzetet hoztak lére, amelynek feladat ellátási helye a Tormay Károly Egészségügyi Központ II. számú rendelőintézete.
*
Együttműködési megállapodást köt az önkormányzat, az ELMŰ Hálózati Kft. és a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. a közvilágítási hálózat fejlesztése és üzemeltetése hatékonyságának elősegítése érdekében.
*
A képviselő-testület a kiemelt támogatásban részesített sportegyesületek és szakosztályok támogatására elkülönített 13 millió forint felosztását a következők szerint hagyta jóvá: GEAC Atlétikai szakosztály és GEAC Vívó szakosztály 5-5 millió forint, GSK Asztalitenisz szakosztály 3 millió forint.
A nem kiemelt versenysport illetve szabadidős sporttevékenységgel foglalkozó egyesületek pályázat útján történő támogatásáráról a következő döntés született.
Nem kiemelt versenysport egyesületek/szakosztályok: Gödöllői Taekwon-do SE 950 ezer, Grassalkovich SE 1 millió, VUELTA SE 500 ezer, Jumpers Tánc és Sport KE 500 ezer, Gödöllői Ördögök Rögby SE 250 ezer, Gödöllői Sport Klub HUN-TER szakosztály 250 ezer, BIKE ZONE Kerékpáros Egyesület 250 ezer, Gödöllői Judo Klub 150 ezer, Gödöllői Contact ITF Taekwon-do SE 250 ezer, Gödöllői Sakkbarátok Köre 150 ezer, Gödöllői Kirchhofer SE 500 ezer, Sainó Karate-Do Közhasznú SE 300 ezer, Gödöllői Sport Klub-Tenisz Szakosztály 150 ezer, TIG-Diák Sport Egyesület 300 ezer forint.
Szabadidősport egyesületek/szakosztályok: Gödöllői Wado Sport Egyesület 200 ezer, Gödöllői Lovas Sport és Hagyományőrző Egyesület 500 ezer, Pelikán Horgász SE 100 ezer, Margita 344,2 Turisztikai és Sport Egyesület 370 ezer, Aikido Testgyakorló Egyesület 80 ezer forint.
*
A képviselő-testület elfogadta a 2017. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló átfogó értékelést.
*
A képviselő-testület támogatta, hogy a Gödöllői Egyesített Palotakert Bölcsőde telephelyeként működő Mézeskalács Ház bölcsődében játszócsoportot alakítsanak ki, továbbá jóváhagyta az intézmény szakmai programját és szervezeti és működési szabályzatát.
*
Elfogadta a testület a Berente utcai telekalakításra vonatkozó előterjesztéseket és településrendezési szerződés megkötését támogatta rögesi ingatlanok beépíthetőségének biztosítása érdekében.
*
Megújította a képviselő-testület a Táncsics Mihály úti sporttelepen (hrsz.: 643/1) műfüves labdarúgó pálya megvalósítására irányuló projekt keretében kiadott tulajdonosi nyilatkozatát, jelzálogjog bejegyzéséhez történő hozzájárulását.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elbúcsúzott a képviselő-testülettől a város címzetes főjegyzője

Sir David Attenborough is benevezett!