in ,

Képviselő-testületi döntések

A képviselő-testület idei első ülésén, január 25-én 9 igen szavazattal és 3 tartózkodással elfogadta a Gémesi György polgármester által benyújtott 2018. évi költségvetést. Az előterjesztés vitájában részt vett Vécsey László országgyűlési képviselő is. A képviselők az eredeti előterjesztést módosítva a városi büdzsét úgy fogadták el, hogy az a fejlesztési keret terhére 5 millió forintot tartalmaz az állami uszoda beruházás közlekedési kapcsolatainak kiépítésére.
*
Elfogadták a Kalória Nonprofit Kft., a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Kft., a Gödöllői Távhő Kft., a Gödöllői Piac Kft. és az Erzsébet Királyné Szálloda Kft. 2018. évi üzleti tervét.
*
Hozzájárult a képviselő-testület ahhoz, hogy a Tormay Károly Egészségügyi Központban a kardiológiai szakrendelés 8 szakorvosi óraszámmal megemelkedjen, a belgyógyászat 8 szakorvosi órája terhére.
*
Eredménytelennek nyilvánította a képviselő-testület a menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés ellátására meghirdetett pályázatot költségvetési fedezethiányra való hivatkozással, egyben elrendelte újabb pályázat kiírását.
*
Az önkormányzat árverésen értékesíti a 4284/2 helyrajzi számú, Harmat utca 8. szám alatti, 50 nm alapterületű lakást bruttó 9,3, a 159/A/39 helyrajzi számú, Zombor utca 1., 2/7. szám alatti, 34 nm alapterületű lakást bruttó 10,8 és az 5884/6/ A/42 helyrajzi számú, Palota-kert 6., 10/2. szám alatti, 57 nm alapterületű lakást bruttó 16,2 millió forintos kikiáltási ár megjelölésével.
*
A képviselő-testület Pest megye 6. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjának választotta dr. Szőke Pált, Riteczné dr. Vámos Katalint és Tokai Norbertet, póttagjának Gaálné dr. Merva Máriát és Lőrincz Józsefet.
*
A képviselő-testület a Balatonlelle, Úszó u. 5. sz. alatti üdülő ingatlan bérletére-üzemeltetésére kiírt kétfordulós, versenytárgyalásos pályázat eredményeként megállapította, hogy a pályázaton egy ajánlat érkezett be, mely ajánlat érvényes, a pályázó az alkalmassági feltételeknek megfelel. A testület elfogadta a Villa Oliver Kft. pályázó bérleti-üzemeltetési szerződéses ajánlatát.
*
Az önkormányzat pályázatot nyújt be a Nemzeti Kulturális Alap felhívására „A gödöllői Várkapitányi lak belső részleges felújítási munkáinak kivitelezése” címmel. Nyertes pályázat esetén biztosítja a megvalósításhoz szükséges önerőt a 2018. évi költségvetés terhére 15,5 millió forint értékben.
*
A képviselő-testület 2 igen, 5 nem szavazattal és 4 tartózkodással nem fogadta el Molnár Árpád és Simon Gellért képviselők (Fidesz) önálló képviselői indítványát, amit „A Soros-terv, illetve a Soros György és a Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott bevándorlásszervező irodák Gödöllőn való működésüknek elutasítása” címmel terjesztettek be. Mint elhangzott, az indítványt benyújtó képviselők nem tudnak Gödöllőn ilyen jellegű szervezetről, és arról sem, hogy a kormány által tavaly befogadott 1300 menekültből egyet is Gödöllőn helyeztek volna el.
*
A képviselő-testület versenyeztetési eljárás keretében választja ki a közszolgáltatót a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás ellátására, 2018. március 30-tól számított 3 éves határozott időtartamra.
*
A képviselő-testület első félévi munkaterve szerint a soron következő ülések időpontja: február 22., március 22., április 19., május 17., június 21.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Megnyílt Vörös Eszter Anna legújabb kiállítása

Nyertes pályázat segítette a Petőfi iskola és a Művészetek Háza korszerűsítését