in ,

Képviselő-testületi hírek

Rendkívüli ülést tartott Gödöllő város képviselő-testülete augusztus 22-én.
 
A költségvetési törvény 3. mellékletének I. 5. “A települési önkormányzatok helyi közösségi közlekedésének támogatása” jogcím 2019. évre 2 050 000 000 forintban, azaz kettőmilliárd-ötvenmillió forintban állapítja meg a támogatás összegét – Budapest Főváros Önkormányzata kivételével – a települési önkormányzatok számára. A vissza nem térítendő költségvetési támogatást a települési önkormányzatok pályázati úton igényelhetik.
A pályázaton Gödöllő Város Önkormányzata is részt vesz, a képviselő-testület elfogadta az ehhez szükséges nyilatkozatokat.
 
A képviselő-testület elfogadta több Galagonya utcai ingatlan telekalakítását. A Galagonya utca természetben kialakult és a földhivatali ingatlan-nyilvántartá szerinti állapota jelentősen eltér egymástól. A Gödöllő város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló rendelet (GÉSZ) szerinti rekreációs célú közparkként szolgáló, 1920/11 helyrajzi számú ingatlan önkormányzati tulajdonba kerülésével lehetőség nyílt a Galagony u. ezen része, illetve a környező ingatlanok területeinek rendezésére, a természetbeni állapotnak megfelelő és GÉSZ szerinti ingatlan-nyilvántartási kialakításra.
A telekalakítás a 1920/8 hrsz., az 1920/9 hrsz, az 1920/11 hrsz., az 1921/3 hrsz. és az 1921/4 hrsz., Gödöllő Város Önkormányzata kizárólagos tulajdonában lévő ingatlanokat érinti.
 
 
Szintén hozzájárult a képviselő-testület a Berente utcai 8126 hrsz. , a 8128 s 8130 hrsz. és a 8102, valamint a 8129 hrz ingatlanok telekalakításához, amire a VEKOP-5.3.2-2016-00048 a.sz. pályázahoz kapcsolódóan, a Berente utcában jelenleg zajló kerékpáros fejlesztés miatt van szükség.
 
 
A képviselő-testület hozzájárult a város tulajdonában lévő 2866 hrsz. , valamint az INHO Ingatlanfejlesztő és Vagyonkezelő Holding Kft. tulajdonában lévő 2865 hrsz. ingatlanok telekalakításához is, ami így lehetővé teszi az ingatlanok sokoldalúbb hasznosítását.
 
A képviselő-testület 2 évvel meghosszabbította a Fábián Bertalannal a 2100 Gödöllő, Deák Ferenc tér 1 / 2. szám alatti munkaköri bérlakásra kötött szerződést.
 
 
A képviselő-testület a Helyi Választási Bizottságba az alábbi személyeket választotta meg:
Tagnak: Dr. Szőke Pál, Riteczné dr. Vámos Katalin, Samu Mihály;
Póttagnak: Gaál László, Molnárné Tar Mária;
 
dr. Gémesi György polgármester tájékoztatta a képviselő testületet, hogy Lantai Csaba korábbi alpolgármester megpályázta a Gödöllői Ipari Park vezérigazgató pozícióját és ott folytatja tovább munkáját.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Augusztus 20.: Születésnap, amelyből erőt meríthetünk

Simon Gellért szerint csak a gödöllői egészségüggyel van baj az országban