in ,

Kis Balázs lehet „Európa Kulturális Fővárosa 2023” kabalafigurája

Amennyiben Gödöllő kapja a megtiszteltetést, hogy 2023-ban Európa Kulturális Fővárosává választják, a „kis Balázs” szobor lesz a rendezvénysorozat kabalafigurája.

Február 13-14-én kerül sor arra az előválasztási ülésre, amelyen a tizenkét fős, független szakértőkből álló nemzetközi testület kiválasztja azokat a pályázókat, amelyek az év második felében részt vehetnek a végleges kiválasztási ülésen. Február 15-én hirdetik ki, hogy kik jutnak tovább a „második fordulóba”.
Amennyiben a hét pályázó közül Gödöllő mellett teszik le a voksukat a bírálóbizottság tagjai, úgy 2023-ban „kis Balázs” szobra lesz az a figura, amit az Európa Kulturális Fővárosa rendezvényei kapcsán megismer majd Európa.
Erős Apolka Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását 2015. április 11-én, József Attila születésének 110. évfordulóján avatták fel Gödöllőn a Magyar Költészet Napja keretében. A költő  Altató című verséből ismert kis Balázs figurája szorosan kapcsolódik városunkhoz, a verset a költő egy gödöllői kisfiúnak, Gellér Balázsnak írta, aki az ugyancsak az itt élő Ottó Ferenc zeneszerző unokaöccse volt.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Le kellett szerelni a zebrazászlókat

Nem a városon múlik az uszoda beruházás