in ,

Klímasátor és ökolabirintus a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon

Gödöllő Város Önkormányzata KEHOP-1.2.1-18-2018-00070 azonosító számú „Gödöllő Város klímastratégiájának kidolgozása, valamint helyi szintű szemléletformálási programok megvalósítása” elnevezésű pályázaton 19,37 millió forint támogatást nyert. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A sikeres pályázati támogatás segítségével „KLÍMAváltozás most és a jövőben- TE is TEHETSZ ELLENE!” elnevezésű sátor kerül felállítása a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál területén a Kastélyparkban.

Klímasátrunkban az érdeklődők megismerkedhetnek a kérdéskört érintő problémákkal és azokra nyújtott megoldási javaslatokkal, melyet mindenki saját otthonában alkalmazhat bolygónk védelme érdekében. A sátorban elhelyezett tájékoztató kiadványok és plakátok elsődleges célja, hogy informálják a lakosságot a klímaváltozás jövőben is várható – helyi – hatásairól, az ezzel kapcsolatos alkalmazkodási lehetőségekről. A sátorba látogatóknak lehetőségük van javaslatot is tenni települési intézkedésekre, melyek segíthetik a klímaváltozással kapcsolatos alkalmazkodást a településen.

A gyerekeknek játékos módon keltjük fel az érdeklődését a téma iránt, hogy olyan felnőtt váljon belőlük, akiknek már természetes a környezetük védelme. Ennek érdekében színezőkkel, interaktív ökológiai játékokkal várjuk a sátorba érkező gyermekeket.

A sátorban korcsoportonként elérhető KlíMATOTÓval mérjük fel és teszteljük a lakosság tudását a klímaváltozással kapcsolatban.

A KlíMATOTÓt kitöltők között az alábbiak kerülnek kisorsolásra a rendezvényen:

A felnőtt és 14-18 éves korosztály részére: facsemeték és esővízgyűjtő tartályok / komposztálók

8-14 éves korosztály részére: Fűfej/csiráztató játék

Minden sátorba látogatónak újrahasznosított ajándékokkal kedveskedünk, melyek révén a résztvevők haza viszik a KlíMAsátor üzenetét: „KlíMAváltozás – Te is TEHETSZ ELLENE!”

ÖKO-LABIRINTUS  lesz felépítve a klímasátor mellett a kisebb gyerekek részére, mely egy játékos útvesztő, melybe több játéktér van beépítve, melyeken interaktív feladatokban vehetnek részt az érdeklődő fiatalok. Résztvevők tombolajegyeket kapnak, mellyel nyereményben részesülhetnek.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Gödöllői Városi Mozi műsora

Ismét Szűz Mária-szobra fogadja a vonattal érkezőket a máriabesnyői vasútállomáson