in

Komposzt Nap a Civil Házban

Komposzt Napot szervezett a Diverzitás Alapítvány a Civil Házban működő szervezetek és a helyi szociális intézmények dolgozói számára. A rendezvényen a résztvevők elméletben megismerték és gyakorlatban kipróbálták a komposztálás néhány egyszerű fogását, amellyel bárki értékes talajjavító és palántanevelő komposztföldet tud előállítani a kiskertjében. Ha komposztálunk – nem csalás nem ámítás – a háztartási hulladék mennyisége majdnem egyharmadával csökkenthető, és ha kihelyezzük a kész komposztot a kertünkbe, azzal a talajunk minősége évről évre javulni fog.

A rendezvényre ellátogattak az ikladi Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete Szederfa Otthonának lakói és munkatársai, akik megosztották a szociális kertjükben végzett munka tapasztalatait. A verőfényes őszi szombat délután még arra is jutott idő, hogy a vállalkozó kedvű résztvevők a kertben élő rovarok számára kényelmes lakóhelyet, rovarhotelt ácsoljanak, amely a kert sok ízeltlábú lakójának életteret: téli menedéket, fészket, búvóhelyet jelent.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Együtt a rendezett környezetér!

A computer és a textil házassága a GIM-Házban